Girona

Fil a l’agulla

La contractació de Juan Carlos Unzué obrirà pas a la configuració de la plantilla del Girona que buscarà el retorn a primera divisió

L’àrea esportiva, amb molts fronts oberts tant en les altes, la continuïtat de futbolistes i les baixes dels que no interessen, té ben encarrilada la primera incorporació

Un cop tancada, anunciada i presentada la contractació de Juan Carlos Unzué com a entrenador, el Girona ha començat a posar fil a l’agulla a la confecció de la plantilla. El director esportiu, Quique Cárcel, ja va anunciar fa setmanes que preveia un estiu llarg, amb feinada en totes les línies, i amb un escenari que no tindrà res a veure amb el de l’estiu passat, en què amb prou feines hi va haver cares noves –només Patrick Roberts i Seydou Doumbia– ni sortides, sense les vendes fortes que preveia fer al club al juny.

El primer, imminent

El Girona compta anunciar en les properes hores el primer fitxatge de la temporada 2019/20. Tot i que les sortides marcaran el ritme de les incorporacions, Quique Cárcel té molt madura una incorporació que tenia clara independentment dels traspassos que pugui tancar i les rescissions que hi pugui haver a la plantilla. De sortides, tant de les que generaran ingressos per al club com de les que li suposaran una despesa extra, n’hi haurà segur. Portu continua tenint tots els números per marxar cap a Anoeta, tot i que dies enrere es va refredar un pèl un acord que ja estava només pendent de l’anunci.

El principal maldecap de Cárcel serà intentar rebaixar les hipoteques que li generen els jugadors lligats amb contracte (generós) i que, encara que redueixin el sou arran del descens (entre un 30 i un 50%), continuen sent nòmines elevadíssimes per segona A. El cas més flagrant és el de Seydou Doumbia, que tindria una nòmina superior al milió i mig per temporada i no acaba el contracte fins al juny del 2021. El Girona té assumit que l’ivorià no formarà part de la plantilla, i que li haurà de plantejar una indemnització que no li sortirà precisament barata.

Una altra fórmula per rebaixar hipoteques és trobar un equip a primera divisió que accepti una cessió amb dret (o obligació) de compra posterior. És el cas de Bernardo Espinosa, que ha despertat l’interès de l’Espanyol. El club ja ha viscut aquesta situació a la inversa, amb incorporacions com Javi Álamo (Saragossa) i Marc Muniesa (Stoke City), un altre dels futbolistes amb sou alt.

Es queden o se’n van?

Més enllà dels fitxatges i de les rescissions, el Girona està molt pendent dels futbolistes amb contracte que han d’aclarir si volen continuar a Montilivi o miren de buscar un altre camí. N’hi ha que ja han manifestat la intenció de marxar, com Bounou, i d’altres que no s’han definit amb tanta claredat, com Granell o Pere Pons. El Girona es farà valer –tot i que algunes clàusules de rescissió són baixes–, sobretot si són jugadors que Unzué vol. “Els que es quedin, vull que es quedin convençuts i compromesos”, va declarar el navarrès durant la presentació com a entrenador.

L’ACCELERACIÓ

Les negociacions per concretar els primers fitxatges s’haurien de tancar ben aviat

L’ESCENARI

No tindrà res a veure amb el de l’estiu passat, sec en moviments d’entrada i sortida

EL MISSATGE

“Els que es quedin, vull que es quedin convençuts”, va indicar Unzué

Dos amistosos durant l’estada

X.M.

El Girona es posarà a treballar el 8 de juliol, amb la idea de tenir cinc setmanes de treball de pretemporada abans de preparar el debut en la lliga de segona A. L’equip tornarà a fer una estada de pretemporada a Manchester, a les instal·lacions del City, del diumenge 21 al diumenge 28 de juliol. Durant l’estada, ja hi ha un partit amistós confirmat, el dijous 25 contra el Derbi County, de la Championship (la segona anglesa). El duel contra l’equip de Frank Lampard –a qui vinculen ara al Chelsea– es jugarà al Pride Park Stadium, amb capacitat per a uns 33.000 espectadors. El Girona té la intenció de jugar un altre partit amistós abans de tancar l’estada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)