Girona

La copa que ve

Resolució. La LFP accepta el canvi de format de la copa i la supercopa aprovat per la FEF i, finalment, la competició del KO es posarà en marxa el 18 de desembre

La nova copa i la nova supercopa ideades per la federació espanyola seran finalment realitat. Tots dos tornejos, en els quals el 29 d’abril passat l’assemblea de la FEF va aprovar nous formats, estaven en suspens després que la LFP s’hi oposés, però ahir representants de la patronal de clubs van anunciar que acceptaven finalment els canvis i que, per tant, el pla de l’ens federatiu va endavant.

D’aquesta manera, el panorama de les dues competicions canviarà força. Pel que fa a la copa, presentarà la principal novetat que totes les eliminatòries, excepte les semifinals, que es disputaran amb anada i tornada, seran a partit únic. El torneig del KO, doncs, en què participaran 116 equips d’entre primera (20), segona A (21), segona B (29), tercera (32) i de territorial (10), a més dels 4 semifinalistes de la copa federació, engegarà el 18 de desembre amb una primera eliminatòria en què entraran en el bombo 112 dels 116 conjunts. Els quatre exempts en aquesta fase, que també ho estaran en la segona, són els que jugaran la supercopa, també de nova creació, que deixarà de disputar-se a l’estiu per fer-se en un format de final four entre el 8 i el 12 de gener amb Barça, València, Atlético i Real Madrid com a participants. Seguint amb la copa, en el sorteig d’aquesta primera eliminatòria, amb la qual es donarà el tret de sortida al torneig, s’aplicaran criteris de proximitat geogràfica, els 37 equips de primera i de segona A s’enfrontaran als 46 clubs de tercera divisió, de territorial i els semifinalistes de la copa federació, i d’aquests, els 9 restants se les heuran amb els de segona B.

Tres gironins

En espera de l’Andorra, el campió de primera catalana i representant català de territorial, que haurà de superar una prèvia amb altres campions de federació territorial i que algun es pugui colar entre els semifinalistes en la pròxima copa federació (2019/20), són deu els equips catalans que participaran en la copa, tres de gironins, el Girona, l’Olot i el Llagostera. Els gironins ho faran com un dels 20 equips de primera que ha disputat la lliga; els olotins com un dels set primers classificats en el seu grup de segona B, que no és filial, i els llagosterencs com a campions del seu grup de tercera. Aquesta és la copa que ve.

COMENÇAMENT

El Girona, com tots els equips excepte els 4 que juguen la supercopa, iniciarà el camí en la primera fase
20 de primera (3 de catalans)
Tots els equips que han disputat la lliga 2018/19. BARÇA, ESPANYOL i GIRONA
21 de segona A (1 de català)
Tots els equips que han disputat la lliga 2018/19. El Reus, per sanció no hi pot participar i la seva plaça l’ocuparà el millor vuitè de segona B. GIMNÀSTIC DE TARRAGONA
29 de segona B (4 de catalans)
Els set primers classificats de cada grup en la lliga 2018/19, que corren en cas que hi hagi filials o dependents. CORNELLÀ, LLEIDA, BADALONA i OLOT
32 de tercera (2 de catalans)
Els 18 campions i els 14 subcampions amb millor coeficient de cada grup. LLAGOSTERA i L’HOSPITALET
4 semifinalistes de la copa FEF
Els 4 equips que accedeixin a les semifinals en la pròxima edició de la copa federació 2019/20.
10 equips de territorial
Sortiran d’una eliminatòria prèvia entre els 20 campions de cada federació territorial. L’Andorra, campió de primera catalana, és el representant català que la disputarà.
Primera eliminatòria 18/12
Segona eliminatòria 12/01
Setzens de final 22/01
Vuitens de final 29/01
Quarts de final 05/02
Semifinals 12/02 i 04/03
Final 18/04
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)