Girona

L’entrellat dels més joves

Futur. El trencament de la filiació amb el Peralada i el fet que el Girona B estigui a primera catalana fa que el gran gruix de futbolistes que van militar el curs passat a segona divisió B hagin de buscar un nou destí

El Girona s’ha trobat a final de temporada amb un escenari imprevisible. I és que a banda del descens del primer equip, encara més avall, mirant al planter, també se li ha complicat. La pèrdua de categoria del Peralada, el que era el seu filial, que va baixar de segona B a tercera, va suposar un pas enrere important en el creixement del club, però és que, a més, va impedir també que el segon filial, el Girona C, pogués pujar a tercera. Tot plegat, amb el trencament de la filiació amb el Peralada, va desembocar en el fet que el filial blanc-i-vermell, ara Girona B, hagi passat en un sol curs de militar a segona B a jugar a primera catalana, la qual cosa ha provocat un revés important a l’entitat, que s’ha trobat amb 22 jugadors, els que el curs passat van militar a l’equip xampanyer, sense un lloc definit. D’aquesta manera, tots ells, joves, amb projecció i un nivell més elevat que el que ofereix la primera catalana, han hagut de buscar un nou destí.

Dels 22 jugadors, només sis de moment han trobat nou equip, i d’aquests, tres eren propietat d’altres clubs. Són els casos de Nahuel Ferraressi –del Manchester City i que ara jugarà al Porto B–, Santi Bueno –del Barça, on ha tornat– o Giorgi Kochorashvili –recuperat pel Saburtalo–. Els altres amb el futur resolt són Marc Baró, que ha posat el rumb cap al Leioa; Rober Sierra, que ha anat a l’Oviedo B, i Paulino Miguélez, que ha marxat cedit al Sevilla B. De la resta, sis estan buscant una solució a la seva sortida i deu estan fent la pretemporada amb el primer equip.

La segona A, a l’horitzó

Els escollits que s’estan entrenant aquests dies amb el Girona són José Aurelio Suárez, Iago López, Maxi Villa, Paik, Jofre Cherta, Èric Montes, Kevin Soni, Juanma Boselli, Álex Pachón i Yhoan Andzouana, a més de Pau Resta, que l’any passat va jugar amb el juvenil de divisió d’honor, i Jonatan Morilla, fitxat recentment del Sevilla C. Alguns d’ells, com Paik i Soni, ja han debutat a primera divisió, i la incògnita és si es podran quedar de manera permanent al primer equip. En el cas de Paik, un dels inconvenients és que ocuparia plaça d’extracomunitari. A favor seu, però, hi tenen el vincle i coneixença de Chicho, que els va dirigir al Peralada i ara és el segon d’Unzué. Altres noms que fan la pretemporada al primer equip també es poden guanyar la confiança del tècnic, però és evident que la majoria hauran d’acabar buscant una sortida durant les pròximes setmanes.

PRETEMPORADA PRIMER EQUIP
José Suárez (23 anys)
Iago López (20)
Maxi Villa (22)
Paik (22)
Jofre Cherta (18)
Èric Montes (21)
Kevin Soni (21)
Juanma Boselli (19)
Álex Pachón (18)
Yhoan Andzouana (22)
MARXEN A UN ALTRE EQUIP
Nahuel Ferraressi (20)
Porto B
Santi Bueno (20)
Barça
Marc Baró (19)
Leioa
Giorgi (20)
Saburtalo
Rober Sierra (23)
Oviedo B
Pau Miguélez (20)
Sevilla B
NEGOCIEN LA SORTIDA
Marcel Lizak (22)
Jordan Barroilhet (21)
Mario Rodríguez (22)
Marc Vito (23)
FI DE CONTRACTE
Teo Quintero (20)
Kilian Duran (21)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)