Girona

A l’espera de l’‘sky blue’

Mercat. El City encara no ha cedit cap jugador al Girona, un fet d’altra banda normal, ja que dels quinze cops que els ‘citizens’ han prestat futbolistes als blanc-i-vermells, només en un cas ho ha fet abans

Els reforços procedents de Manchester que aterren a Girona cada estiu des del 2015 es fan esperar, però acaben arribant. Des que el club blanc-i-vermell i l’sky blue van iniciar les relacions, l’entitat anglesa sempre ha acabat prestant algun dels joves futbolistes que té en propietat a la catalana. Fins a onze futbolistes de la disciplina citizen han acabat a Montilivi, en un total de quinze operacions, ja que n’hi ha que han repetit, una fórmula que tot i la pèrdua de categoria, no canviarà, i està previst que el City cedeixi com sempre algun futbolista.

Fonts del club anglès han assegurat que el descens del Girona no farà variar el perfil de jugador a préstec i, de fet, el vincle entre tots dos clubs va néixer amb els gironins a segona divisió A. El tipus de futbolista que ha arribat a Montilivi ha reunit sempre una sèrie de patrons comuns: jove, de futur, amb nivell per oferir un rendiment immediat i sense espai en la plantilla dirigida per Pep Guardiola.

Algun, doncs, acabarà reforçant la plantilla que dirigeix Juan Carlos Unzué, però vistos els temps que s’han seguit sempre en els moviments fets entre totes dues entitats, les incorporacions podrien allargar-se uns dies més. I és que de les dotze vegades que els citizens han deixat jugadors als blanc-i-vermells en una finestra d’estiu, només en un cas va ser abans; la resta, sempre més tard, la gran majoria a partir del mes d’agost. D’aquesta manera, només el d’Aleix Garcia l’estiu passat, que va prolongar la seva cessió un curs més i va començar la pretemporada amb el Girona des del principi, va produir-se en els primers compassos de mercat.

Primers moviments

Tot i això, l’entitat de Manchester ja ha començat a cedir alguns dels seus futbolistes. Entre ells, dos porters: Zack Stefen, fitxat aquest estiu i cedit al Fortuna Düsseldorf de la Bundesliga, i Arijanet Muric, que va acabar sent el suplent d’Ederson la temporada passada en el primer equip per la lesió de Claudio Bravo i ha estat cedit al Nottingham Forest de la Championship, la segona anglesa. Un altre moviment interessant és el de Manu García, migcampista ofensiu de 21 anys a qui s’entreveia en un equip de la màxima categoria, ja que fa dos cursos que juga al més alt nivell: la temporada passada en el Tolosa de la Ligue 1, on va tenir força participació, i l’anterior en el Nac Breda, de l’Eredivisie, on va jugar gairebé tots els partits. Ara l’asturià tornarà a la seva terra per defensar la samarreta de l’Sporting de Gijón, rival del Girona a segona divisió A.

‘Citizens’ amb passat gironí

Un altre dels jugadors propietat sky blue que ja ha trobat destí és Patrick Roberts, que després de la seva experiència en el Girona ha estat cedit al Norwich. Douglas Luiz, per la seva banda, podria marxar a l’Aston Villa, que hi està interessat. D’altres amb passat gironí i sense lloc en els citizens són: Pablo Marí, que va jugar el curs passat en el Dépor i que ha marxat traspassat al Flamengo brasiler, o Marlos Moreno, que busca equip després de passar pel Santos Laguna. Un dels casos més destacats és el d’Angeliño Tasende, que no va estar ni un mes en el Girona i va marxar sense debutar, i que ara ha estat repescat pel Manchester City i farà competència a Benjamin Mendy al lateral esquerre citizen.

Aleix i la pretemporada

Angelió, doncs, és a la gira asiàtica on el City es troba fent la pretemporada i on també hi és Aleix García, que espera notícies ja que acaba contracte l’any que ve i té una situació que s’ha de resoldre de manera imminent en forma de renovació o traspàs a un altre club. De moment, el d’Ulldecona es prepara amb el City, amb el qual ahir va disputar 21 minuts en l’amistós amb el West Ham. Amb ell, també hi ha una sèrie de futbolistes prometedors, als quals no se’ls entreveu lloc a tots en el primer equip i que podrien ser objectius blanc-i-vermells: Nabil Zoubdi, Alpha Dionkou, Iker Pozo, Daniel Grimshaw, Ben Knight, Thomas Doyle, Taylor Harwood-Bellis, Ian Poveda i Adrian Bernabe, procedents del filial, i Lukas Nmecha, davanter de 20 anys que la campanya passada va jugar-la en el Preston North End, de segona anglesa, i que ahir va marcar un gol.

ELS JOVES

La pretemporada pot marcar el futur de diversos jugadors del club ‘citizen’
2015/16
Florian Lejeune
28/8/2015
Rubén Sobrino
28/8/2015
Chidiebere Nwakali
31/8/2015
Pablo Maffeo
mercat hivern
2016/17
Pablo Marí
16/8/2016
Pablo Maffeo
mercat hivern
Angeliño Tasende
mercat hivern
2017/18
Pablo Maffeo
31/7/2017
Larry Kayode
1/8/2017
Marlos Moreno
1/8/2017
Aleix García
1/8/2017
Douglas Luiz
1/8/2017
2018/19
Aleix García
9/7/2018
Patrick Roberts
16/8/2018
Douglas Luiz
31/8/2018

RELACIÓ

Des de l’estiu del 2015, onze jugadors del City han aterrat a Montilivi

MERCAT

Dels quinze moviments efectuats, dotze han estat en la finestra d’estiu

ALEIX GARCIA

És l’únic que es va incorporar –en la segona cessió– abans del 18 de juliol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)