Territorial

L’Andorra pagarà i farà que el Banyoles pugi a tercera

3a divisió. Els d’Adam Fontes es veuen per fi amb un peu a tercera després de rebre la notícia des del Principat que el club de Gerard Piqué està disposat a comprar la plaça del Reus a segona B

El Banyoles ha passat molts dies d’incertesa sense saber on jugarà la temporada que ve, tot i haver fet la planificació per competir a primera catalana, però des d’ahir té un peu a tercera. I és que cada vegada és més clar que el FC Andorra serà qui ocuparà la vacant que el Reus va deixar en el grup 3 de segona B. Ahir, que era l’últim dia abans que s’acabés el termini per anunciar l’interès de dipositar l’ingrés dels 452.022 euros amb què la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha xifrat la plaça del club roig-i-negre, l’entitat tricolor, que dirigeix l’empresa Kosmos Holding, propietat de Gerard Piqué, va enviar a l’ens federatiu estatal la sol·licitud de fer efectiu aquest pagament. Hi ha altres clubs que també hi estan interessats, però no pertanyen a la federació catalana (FCF). El Zamora, campió del grup 8 de tercera que va ser eliminat en la fase d’ascens, és qui més mèrits esportius acumula de tots. Sigui com sigui, la normativa diu que, en un cas com aquest, la prioritat és per als equips de la federació territorial a la qual pertany l’equip que ha baixat. “Després de veure el que diu l’article 194 del reglament general de la RFEF, això és el que pensem nosaltres”, confirmava ahir a aquest diari Oriol Camacho, secretari general de la FCF. I és que la federació catalana entén que com a equip de tercera l’Andorra té dret preferencial sobre els equips d’altres federacions tot i haver jugat a primera catalana el curs passat.

La federació catalana, segons assegura el seu secretari general, ha comunicat a tots els clubs del grup 5 la normativa. “En el cas de l’Hospitalet i l’Andorra, tan bon punt hem sabut el seu interès, ens hem posat a la seva disposició”, hi afegeix. Tenint en compte que dilluns passat el CE l’Hospitalet va manifestar la seva total disconformitat amb els 452.022 euros que demana la RFEF i va proposar poc menys que una rebel·lió contra l’organisme que presideix Luis Rubiales, cal pensar que el club del Barcelonès, que és qui té la prioritat per obtenir la plaça del Reus, no hi aspirarà. Per tant, si no hi ha cap altre club català de tercera capaç d’arribar a aquesta xifra –i res fa pensar que així sigui–, l’Andorra té tots els números per convertir-se en equip de segona B.

Dilluns complet

Dilluns la federació espanyola podria donar una resposta a la sol·licitud de l’Andorra i, segons quina sigui, el Banyoles estarà encara més a prop d’aconseguir l’ascens a tercera divisió, si és que no hi és ja. Precisament, serà el dia que els del Pla de l’Estany començaran la pretemporada i esperen fer-ho amb la confirmació oficial del seu ascens, que, això sí, obriria moltes carpetes per als d’Adam Fontes. Una seria que la preparació hauria de ser molt més ràpida del compte, i és que la lliga començarà d’aquí a un mes, i l’altra s’hauria de traduir en forma de fitxatges.

INTERROGANT

Hi havia dubtes de si l’Andorra té dret a comprar la plaça, però la FCF té clar que sí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)