Girona

La pilota sempre torna

98 dies després del fatídic partit contra el Llevant que va sentenciar el Girona al descens, el reformat conjunt blanc-i-vermell reapareix a Montilivi per enfrontar-se a l’Sporting en el debut en la lliga

L’equip orientat per Juan Carlos Unzué, que enceta el camí després del mal regust del darrer amistós contra l’Osca, té l’objectiu de regnar i pujar

En la retina de la parròquia gironina continua latent el diumenge 12 de maig del 2019. Aquell dia a Montilivi, el Girona va jugar-se la vida contra el Llevant, en un partit a cara o creu, i va perdre, la qual cosa va comportar l’adeu de la primera divisió. El descens, que encara no era matemàtic i es va acabar consumant una setmana després a Mendizorrotza, era però ja en aquells moments una realitat fefaent, evitable només per una carambola impossible, i irremeiablement les llàgrimes es van apoderar de la graderia i també de la gespa del feu blanc-i-vermell. Un paupèrrim final de temporada, incomprensible i inexplicable fins i tot, va sentenciar el Girona, que va veure com el somni de l’elit se li escapava d’entre les mans, a casa, en família, amb els seus. Semblava haver acabat tot per a un equip que només havia militat dues campanyes a una màxima categoria per la qual tant havia lluitat per ser-hi, però el futbol, com la vida, continua, no s’atura, no marxa i concedeix oportunitats. La pilota sempre torna i a Montilivi rodarà de nou avui, en partit oficial i una divisió per sota, poc més de tres mesos després.

El Girona, doncs, tornarà al seu feu per competir 98 dies després, i diverses coses han canviat, a banda de la nova categoria. I és que, per exemple, a l’estadi hi cabrà ara menys gent, 11.200 espectadors; l’equip també llueix una samarreta d’una altra marca; i a la banqueta té un altre inquilí, Juan Carlos Unzué, mentre que sobre el terreny de joc ja no hi seran ídols com Pere Pons o Portu, però s’han fet fins a vuit fitxatges. La variació més substancial, no obstant, té a veure amb el de l’estatus de l’equip. A primera, els blanc-i-vermells lluitaven per la permanència, a segona, l’objectiu no és un altre que regnar i aconseguir l’ascens.

I el camí per tornar a dalt comença aquesta tarda davant l’Sporting, en un ’enfrontament al qual el Girona hi arriba després d’una última setmana en què l’últim partit de la pretemporada contra l’Osca a Montilivi (0-2) va generar dubtes. Pel que fa al plantejament per al matx, és una incògnita per què apostarà Unzué, que durant la preparació ha efectuat proves de tot tipus, tant de sistemes com de peces. A la defensa, podria apostar pels tres centrals i els dos carrilers al darrere després que en l’últim compromís es mostrés molt fràgil amb quatre. I en l’apartat de noms, un dels majors dubtes radica en la punta de llança, amb Stuani, el jugador amb menys entrenaments a les cames, que es disputa el lloc amb Marc Gual, un dels més destacats en els amistosos disputats. D’altra banda, els nous Ignasi Miquel i Gumbau, en forma ja que han fet pretemporada normal amb els seus respectius ex equips, podrien entrar en l’onze tot i no haver debutat.

PRETEMPORADA

L’entrenador dels gironins ha alternat la defensa de cinc amb la de quatre

POSSIBLES DEBUTS

Miquel i Gumbau podrien tenir encaix en l’onze tot i haver arribat recentment
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)