Girona

MANOLO HERRERO

EXENTRENADOR DE JOZABED AL JAÉN, A 2A A (2013/14)

“Li va bé tenir llibertat per a la creació i l’organització”

“On rendeix més és al mig del camp, amb un pivot més de tall defensiu que li vigili l’esquena”

“Crec que marcarà diferències a segona A; tinc debilitat per aquest jugador”

Manolo Herrero, ara sense feina, ha entrenat les últimes cinc temporades a segona B, l’Hèrcules, la Ponferradina, el Melilla i el Múrcia. Abans, va tastar la segona A –el curs 2013/14, el de la salvació miraculosa de Machín al Girona– a Jaén, on Jozabed es va guanyar el salt a primera.

Jozabed va fer eclosió amb vostè a Jaén. Ja el coneixia o va ser un descobriment?
El coneixia d’haver-nos enfrontat a segona B, quan ell jugava al Sevilla Atlético i marcava diferències. L’any anterior havia jugat molt poc a la Ponferradina, però va venir a Jaén i va fer una temporada espectacular.
Què els va donar? Liderava l’equip?
Sí. Crec que va ser el jugador més destacat, juntament amb els gols de Jona (16). La progressió de Jozabed va ser increïble. Té una qualitat tremenda amb la pilota als peus, bona visió de joc i bona passada. Recordo que quan va arribar li faltava una mica de treball defensiu i disciplina tàctica, però va fer una gran millora en aquest aspecte.
És més jugador de creació que de treball defensiu?
Sí. Li va bé jugar al costat d’un pivot més de tall defensiu i tenir llibertat per rebre, incorporar-se a l’atac i fer l’última passada. De tota manera, amb nosaltres va anar millorant en el treball defensiu i hi va haver moments que fins i tot era dels que més pilotes recuperaven.
Aquell va ser el seu trampolí.
Sens dubte. Després va tenir una temporada molt bona a primera, marcant molt [10 gols el curs 2015/16, el segon al Rayo) arribant des de segona línia. Tampoc és de fer una gran quantitat de gols, però sí de contribuir amb uns quants per temporada. He de dir que tinc debilitat per aquest jugador. A més, sent el jugador més destacat, era un noi humil, tranquil i amb un gran comportament. Era molt estimat al vestidor.
El Girona té jugadors de segona línia de talent com Borja, Samu Saiz i Gallar. On veu Jozabed?
Per mi, allà on millor rendeix és de mig centre. També pot jugar més endavant, però crec que li va millor al mig. El Girona té molt bons jugadors a la mitja punta, i ell fa més d’organitzador. S’encarrega de l’organització del joc, de la construcció.
Millor amb un pivot més defensiu al costat?
Sí, crec que sí. Tot i que és un noi que treballa i que pressiona, encara que no sigui el seu fort. Si el tens massa condicionat a treballar en un lloc, crec que rendeix menys. Amb més llibertat i algú que li vigili l’esquena, té molt bona visió, qualitat, control i desplaçament. I amb jugadors de talent a davant, els donarà molt bones pilotes. Jona, quan va anar a altres llocs, es recordava molt de Jozabed. Crec que marcarà diferències a segona A.
Van acabar baixant un any que el Girona va patir molt.
I vam baixar perquè se’ns va lesionar Jozabed. Va ser baixa els últims tres partits i ho vam notar molt. Se’ns va apagar la llum. Sempre hem pensat que, si l’haguéssim tingut, no hauríem baixat. Era la nostra referència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)