Girona

Juan Carlos Unzué

Entrenador del Girona

“Amb Stuani tenim el que és més difícil”

El Girona ha fet sis punts seguits a Montilivi, un dels malsons de la temporada passada a primera. “No hi ha millor medicina que els resultats positius per oblidar aquestes coses. El passat és passat, i ens ha de servir d’aprenentatge, però aquest és un altre Girona amb uns altres objectius. I aquests pòsits desapareixeran ràpidament si els resultats ens continuen acompanyant”, explicava Juan Carlos Unzué, satisfet per haver superat “un dels rivals més complicats de vèncer”.

El Rayo, de fet, va generar molts maldecaps al Girona abans de l’1-0. “No hem estat capaços de treure’ns del damunt les ganes del rival d’estar a camp contrari i ens hem hagut de posar una mica més del que volíem al nostre camp. Han creat dues jugades de perill, però cap més. Hem de ser eficients també en aquest tipus de joc, perquè hi ha rivals que ens sotmetran”, defensa el navarrès. “M’ha agradat la reacció de l’equip a partir de l’1-0, relacionada amb la càrrega d’autoestima de transformar la primera ocasió. Al rival li ha abaixat el ritme i la seguretat, i les forces s’han igualat.” I després d’una fase d’anada i tornada en la segona part, Unzué va destacar “la paciència en una situació de replegament” després del 2-1, abans de la sentència.

Tot va quedar marcat pel trio de gols de Stuani, que ha fet els quatre últims. Massa dependència? “Ha decidit els dos últims partits, clarament, però els ha decidit amb l’ajuda dels altres deu. Els nostres interiors han d’arribar i fer gols. Hem de trobar el gol a través d’altres companys i ho farem segur, no en tinc cap dubte. Hi ha jugades en què s’ha de posar la cirereta. I tots sabem que és el més difícil, i això gràcies a Déu nosaltres ho tenim, amb Stuani.” Sense marcar, també va fer un partidàs Borja García. “Li he dit des del primer dia que, amb la seva qualitat, s’havia allunyat de ser transcendent. El veia jugar més lluny de porta del que m’agrada. La idea és que es pugui enfrontar a la línia defensiva, i no a dues línies, perquè és més transcendent. Aquest és el repte, que ha acceptat bé.”

Tot i voler la pilota, el Girona també ha fet mal en transicions, com ahir en l’1-0, en moments de patiment al darrere i amb el públic demanant anar endavant. “Això està bé. Crec que l’equip necessita que ens posin un punt de tensió. Jo crec que la gent pateix quan la pilota està a prop de la seva porteria; jo també. Però també m’agradaria dir-los que hi haurà fases que haurem de defensar a prop de la porteria. A vegades, perquè el rival ens ho exigeix. I a vegades, perquè ens pot anar bé, perquè tenim gent que transita molt bé.”

Els dos triomfs seguits –calcant l’onze– arriben abans de dues sortides a Cadis i Almeria en quatre dies. “Difícilment podria escollir un millor moment per jugar tres partits en poc temps. Serà moment per demostrar que no només tenim 13 o 14 jugadors que puguin aspirar a l’onze. És un moment perfecte”, assegura Unzué.

EL PES DEL PITXITXI

“Ell decideix, però amb l’ajuda dels altres. Segur que trobarem els gols també dels seus companys”

DOMINATS

“A vegades el rival t’ho exigeix o també ens pot anar bé, perquè tenim gent que transita molt bé”

BORJA GARCÍA

“El veia jugar més lluny de porta del que m’agrada. És més transcendent quan té davant la línia defensiva”

Paco Jémez: “Stuani? No descobrim res”

Paco Jémez havia sortit de Montilivi víctima d’un trio de gols de Michael Olunga, protagonista sorprenent en el 6-0 contra Las Palmas, i ahir va viure el primer trio de Cristhian Stuani a Montilivi. “El Girona té un dels millors davanters de la lliga espanyola; no només de segona, sinó també de primera divisió, com ja va demostrar la temporada passada. I això és el que tenen aquests jugadors, que són determinants i capaços de treure’s del barret gols de qualsevol factura”, va explicar el canari. “Stuani a segona serà un dels jugadors més importants. No descobrim res; ho demostra cada dia. És un dels grans davanters del futbol espanyol”. Jémez tenia “sensacions contradictòries”. “Hem fet un molt bon partit i hem tingut moltes ocasions, sobretot abans que les del Girona. El resultat, des del meu punt de vista, no reflecteix el partit”. El Rayo va començar creant molts problemes al Girona. “Hem fet una primera mitja hora espectacular; no deixàvem sortir el Girona del seu camp. Però en el primer xut han marcat. No hem abaixat els braços i, amb el que ens permetien els canvis, hem intentat donar frescor. Però tant el segon com el tercer han estat precedits per errors nostres”, va comentar Jémez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)