Girona

L’exigència no té treva

El Girona visita un altre rival pletòric de confiança amb la necessitat d’esmenar els mals que ha mostrat sobretot a fora (19h)

L’Almeria, amb un projecte nou ple d’ambició i envalentit per les victòries, posa a prova la capacitat de resistència dels gironins

Els andalusos han rebut un gol i enllacen tres triomfs amb la porteria a zero

Amb el temps mínim per haver paït i analitzat la derrota a Cadis, la plantilla del Girona torna a marxar aquest matí cap a Andalusia per enfrontar-se al vespre a l’Almeria (19 h). En el calendari de les 42 jornades n’hi ha també entre setmana, i no permet cap descans. I si la visita al Carranza era dura, a l’estadi Jocs Mediterranis l’espera un altre rival pletòric de confiança i autoestima, conceptes que els d’Unzué necessiten recuperar després d’un mal paper a Cadis. Com en l’anterior visita a Albacete, l’equip blanc-i-vermell va sortir del camp del líder sense puntuar ni tan sols marcar. El pas endavant és necessari, perquè la lliga és llarguíssima però allunyar-se de la zona noble no seria cap bon senyal per a un equip fet per pujar. El líder és a vuit punts i l’altra posició d’ascens directe –com també el tercer classificat, precisament l’Almeria–, a sis.

Farà bé el Girona de començar a extreure unes quantes lliçons dels primers enfrontaments. No n’hi ha hagut prou tenint més la pilota que el rival –ha guanyat precisament els dos partits en què no ha arribat al 50% de possessió– ni carregant de talent la línia ofensiva, perquè el porter del Cadis no va tenir ni feina. I concessions com els dos autogols d’Alcalá s’han penalitzat molt, entre altres coses per la dificultat de crear perill al davant. Avui s’hi afegeix la pèrdua per sanció de Cristhian Stuani, l’autor de quatre dels cinc gols de l’equip en la lliga. I per si no fos prou, l’Almeria només ha encaixat un gol –en la segona jornada a Santander– i ha arrodonit les tres últimes victòries amb la porteria de René Román, exporter del Girona i ara capità dels andalusos, immaculada.

L’Almeria ha viscut un estiu estrany, arran de la venda del club al saudita Turki al-Sheik, que ha revolucionat el club amb un ambiciós projecte que no escatima milions. La sacsejada a la plantilla –començant per la banqueta, en què Pedro Emanuel ha rellevat Óscar Fernández– li hauria pogut provocar problemes en l’arrencada, però l’equip ha sabut gestionar el rebombori amb molta productivitat, amb 13 dels 15 punts en joc.

El Girona haurà de contrarestar l’empenta del rival i posar llum a un balanç històric ben pobre, perquè no ha guanyat mai –sis derrotes i quatre empats– l’Almeria.

PER CORREGIR

El Girona, tot i tenir més la pilota, no ha marcat ni puntuat en els dos partits a fora

AMB RISC

A sis punts de la zona d’ascens directe, tornar a ensopegar seria preocupant

13 PUNTS DE 15

L’Almeria, amb René de capità, ha sabut lligar amb productivitat la revolució a l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)