Girona

Toca posar-se les piles

Només la victòria alleujarà les ferides del Girona, despenjat dels llocs capdavanters i amb les primeres urgències després de les derrotes a Cadis i Almeria

A l’estadi, els resultats els han somrigut i els d’Unzué hi volen enllaçar el tercer triomf

El pitxitxi reapareix un cop complerta la sanció i torna a ser la gran esperança

Avui no toca corregir el desequilibri que hi ha entre els partits de casa (7 de 9) i els de fora (0 de 9), sinó certificar que a Montilivi, com va dir al seu dia Àlex Granell, només hi pot guanyar el Girona. Però sí que toca posar-se les piles, que en el periple per terres andaluses va semblar que els d’Unzué se les havien deixat a casa. En la jornada 7 i encara amb 108 punts per posar-se en joc “hi ha temps de tot”, com va dir ahir el tècnic. Però si els blanc-i-vermells no comencen a sumar amb més regularitat –amb la mitjana actual d’1,16 punts per partit, això només dona per lluitar per la permanència–, segur que la temporada pot ser de tot menys una bassa d’oli.

Un partit de risc

Las Palmas va guanyar tot just el seu primer partit aquest dijous, però si avui els canaris s’imposen a Montilivi deixaran el Girona dos punts per sota. Els d’Unzué no es poden permetre cap luxe. Ni tan sols l’empat. De moment, els canaris saltaran a la gespa alleugerits pel triomf contra l’Sporting i el Girona ho farà amb la urgència de saber que no pot fallar. La millor notícia és que torna Stuani, després que l’uruguaià la vessés –cosa que no sol fer gaire mai– a Cadis. La mala notícia per al Girona és la lesió d’un dels seus futbolistes diferencials, Borja García, tot i que Las Palmas tampoc pot disposar del davanter Rubén Castro, autor de tres dels quatre gols que han marcat aquesta lliga els canaris i que a Montilivi ja ha celebrat tres gols amb la samarreta del Betis.

L’onze, ple d’incògnites

És evident que Unzué sacsejarà l’onze després dels set canvis que va arribar a fer a Almeria. Dos retocs els farà segur perquè Juanpe està sancionat i Calavera no ha entrat en la convocatòria, però se n’esperen més. Seria una sorpresa que el tècnic repetís el dibuix amb tres centrals d’Almeria (Las Palmas juga només amb un punta) i no tornés a la defensa de quatre i amb laterals profunds. Sense Borja, Samu Saiz podria tornar a la titularitat i jugar on més li agrada (per dins i a cama canviada). També s’haurà de veure si Unzué tria entre Aday i Mojica o els utilitza tots dos per l’esquerra. Jugui qui jugui, el Girona té gairebé l’obligació de sortir amb el peu a fons des del minut 1 i no desaprofitar les 50 hores més de descans que ha tingut respecte al rival.

LAS PALMAS

Dijous va guanyar el seu primer partit, després de tres empats i dues derrotes

L’ONZE I EL DIBUIX

La teoria diu que Unzué ha de fer uns quants canvis i tornar a la defensa de quatre

L’ASPECTE FÍSIC

Al Girona, que ha tingut més de 50 hores de descans, li convé un duel de ritme molt alt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)