Girona

Samu Saiz i Cristhian Stuani empenyen el Girona (1-0)

Girona. Els gironins superen per la mínima Las Palmas gràcies al recital del mitjapunta en el segon temps i l’efectivitat des del punt de penal del davanter uruguaià en el 63

El Girona ha tornat al camí de la victòria després de superar per la mínima a Las Palmas (1-0). La providencial aparició de Samu Saiz en la segona part i l’efectivitat des dels onze metres de Cristhian Stuani han permès al conjunt blanc-i-vermell sumar el tercer triomf seguit a Montilivi, el desè punt del curs.

El partit ha començat amb un Girona voluntariós però sense trenar jugades profundes i generar molt perill. Si que a través de Marc Gual, molt actiu, i les combinacions de Jozabed, que ha assumit el rol del lesionat Borja García, els gironins han trepitjat l’àrea insular. En el minut 11, l’andalús ha fet una paret amb el badaloní i la centrada ha acabat amb la rematada de Stuani al primer pal a fora per molt poc. Las Palmas ha despertat tímidament i ha fet créixer els nervis entre els aficionats. En el 23, Jonathan Viera ha fet l’obertura cap a Srnic, que després de deixar botar l’esfèrica ha fet un xut que ha obligat a intervenir de manera brillant a Juan Carlos, en l’ocasió més clara dels visitants. A partir d’aquesta arribada, les imprecisions gironines han anat a més i la desesperació en forma de xiulets dels espectadors també.

En la segona part, els nervis en l’entorn no s’han esvaït fins que en el 63’ Samu Saiz, que havia entrat feia poc per un Granell xiulat, ha forçat un penal per mans d’Álvaro Lemos. Stuani, per no variar, ha assumit la responsabilitat i no ha fallat davant de Josep Martínez fent pujar l’1-0 definitiu en el marcador.

Amb el gol, Montilivi i l’equip s’han tranquil·litzat una mica però cada vegada que Las Palmas trepitjava territori gironí l’ai al cor es podia palpar. En el 78’, Marc Gual ha fet pujar el segon gol a favor dels blanc-i-vermells però el badaloní partia de fora de joc en l’inici de la jugada i el col·legiat ha anul·lat la diana. El partit, en el tram final s’ha trencat força i el Girona ha pogut fer el segon de nou després d’una gran acció individual de Samu Saiz, que ha deixat enrere dos rival, ha fet la centrada al segon pal però Stuani, que ha rematat amb el cap, ha vist com Josep ha refusat el perill.

En els últims minuts, el partit d’ha descontrolat de manera delirant. Gual ha pogut fer el 2-0 però Josep li ha aturat el xut i Drole, ha pogut fer l’empat però Juan Carlos ha posat una mà brillant.