Un camí que no porta enlloc

El Girona perd la imbatibilitat a Montilivi aclaparat per un Elx que el supera en tots els aspectes, començant per l’actitud

L’equip paga una sortida indigna amb el 0-1 (5’) i llença la tovallola amb el 0-2 (76’) després de més d’una hora de domini estèril

GIRONA 0 ELX 2

GOLS:0-1 (5’) Iván Sánchez. 0-2 (76’) Danilo Ortiz.ÀRBITRE:Ocón Arráiz (col·legi de La Rioja.Targetes grogues:Gumbau (39’), Jonatan Soriano (82’), Aday (84’) i Samu Sáiz (94’), del Girona, i Danilo Ortiz (25’) i Andoni López (62’), de l’Elx.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:8.406 espectadors a l’estadi de Montilivi. ELX: Èdgar Badia Óscar Gil Dani Calvo Danilo Ortiz
RESTA DE CONVOCATS: Asier Riesgo (p.), Ramalho, Diamanka i Jairo,

Amb una de freda i una de calenta, el Girona és incapaç de trobar regularitat i constància. I el pes que es va treure a Santander, ahir se’l va tornar a carregar a l’esquena amb la primera derrota a Montilivi, que contra l’Elx no va ser cap fortí ni res que s’hi assemblés. S’han posat 33 punts en joc i els d’Unzué n’han deixat escapar més (17) dels que han sumat (16). I tot i que el camí semblava per fi traçat després de dues victòries, els blanc-i-vermells es van desorientar i la drecera que van agafar estava plena de romegueres i no duia enlloc. Ningú no pot discutir la justícia del resultat: l’Elx va estar molt millor a les dues àrees (infranquejable en la seva i letal en l’aliena) i el Girona va dominar els espais intranscendents fins que es va acabar perdent en la foscor més absoluta. I el pitjor de tot va ser, segurament, la rendició quan va encaixar el 0-2 i quedava encara un quart d’hora llarg. Per preocupar-se.

Molt adormits

A Montilivi, el despertador per als jugadors locals va sonar a les dotze i deu, que va ser quan els blanc-i-vermells van aixecar el cap, van veure el 0-1 en el marcador i van tenir clar que o es posaven les piles o la cosa tenia tots els números d’acabar molt malament. El gol de l’Elx –la cadena d’errades defensives a partir d’una mala entrega de Gumbau va ser per veure-ho i no creure-ho– només va ser la constatació d’una sortida pèssima dels d’Unzué, desbordats per tots costats. Els visitants, amb més energia i voracitat, es van cruspir els gironins en cada acció, sense excepció. De fet, més enllà d’una falta a la frontal sobre Stuani en què Ocón es va fer l’orni, el Girona no va travessar ni una vegada el mig del camp en deu minuts de monòleg visitant. I la ferida hauria pogut ser molt més sagnant si Yacine, inexplicablement sol a l’àrea petita, no hagués enviat a fora amb el cap una centrada de Nino que semblava impossible de fallar.

Després de veure sobrevolar el 0-2, els locals es van mig activar. Però ja havien regalat un gol. Va tocar remar a favor de vent i en contra del marcador i també del rellotge, que va volar. L’Elx, que ja havia avançat feina, es va aixoplugar bé i va deixar que el rival s’estavellés en la doble muralla que va plantar a prop de la frontal de l’àrea d’Edgar Badia, que es va lluir en una rematada de Gallar i una altra de Gumbau. Els blanc-i-vermells van haver de jugar en curt perquè quan van intentar el joc més directe el vent va accelerar la pilota i les passades llargues no van ser gens precises. Quan els d’Unzué ho van intentar pel mig, van caure en l’embut de l’Elx. I quan van buscar les centrades des de la banda, la poderosa parella de centrals visitants –partidàs de Dani Calvo i Danilo Ortiz– es va imposar fins i tot a Stuani. El minut d’afegit va ser raquític després del temps que va perdre el rival des que va fer el 0-1, començant pel seu porter –a Santander, per molt menys, Juan Carlos ja s’havia guanyat una groga–. Però encara que el temps addicional hagués estat de quinze, el Girona no se n’hauria sortit. Si s’havia d’arreglar alguna avaria, tocava fer-ho a mitja part i al vestidor.

Diluïts

Que els dos primers perills de la segona part portessin la firma d’Ivan Sánchez va ser un símptoma que el mecànic no havia resolt gaire res. Unzué va trigar 14 minuts a moure fitxa i va ser sorprenent que un dels sacrificats fos un dels jugadors a qui menys coses es podia recriminar, perquè si tots els futbolistes tinguessin l’actitud de Gual, potser al Girona li anirien millor les coses. Amb Samu Saiz els locals van guanyar conducció, tot i que lluny de l’àrea; i amb Brian Olivan, centrades, una de les quals Stuani va rematar a la creu. La creació –a Gumbau i a Granell no se’ls veu a gust i sí amb por a fallar, i Borja va estar molt espès– va fer aigües, ben contrarestada per un Elx més envalentit cada minut que passava.

Ben segur, l’1-1 hauria provocat un gir anímic de 180°. Però el que va arribar va ser el 0-2 i l’únic que va fer el Girona va ser el que mai hauria d’haver fet: rendir-se. I quan Soriano va sortir, no hi havia res a fer perquè l’equip ja havia abaixat els braços.

A REMOLC

Els deu primers minuts van ser patètics i l’Elx no va fer el 0-2 (9’) de miracle

ELS CANVIS

Va ser sorprenent que Unzué sacrifiqués Gual i que Soriano no sortís fins al 78’

L’ELX, MOLT MILLOR

Imponent en defensa i amb molt criteri amb la pilota, es va cruspir els locals

SENSE RECURSOS

Foscor total en la creació i rendició absoluta quan encara quedava un quart d’hora

MINUT A MINUT

5’ Pèrdua de Gumbau, l’Elx genera joc i la pilota acaba als peus d’Iván Sánchez, que retalla cap a l’interior, prova el xut i supera Juan Carlos (0-1).
9’ Nova recuperació de l’Elx després de pressió, Nino ho fa molt bé i des de la banda dreta fa una centrada al segon pal, on hi havia Yacine, que sol remata amb el cap a fora a boca de gol.
15’ Falta a la frontal que força Gallar, el mateix atacant executa però Èdgar Badia refusa.
20’ Jugada de Gual per l’esquerra, el de Badalona la posa i Gumbau que arribava des de la segona línia remata de primeres però Badia refusa. 31’ Refús defensiu després d’un córner i Gallar després d’un bot prova un xut que surt desviat.
35’ Intenten combinar Stuani, Borja i Gallar, l’esfèrica queda morta a la frontal però l’egarenc xuta massa tou i centrat a les mans d’Èdgar Badia. 36’ Ho torna a provar Gallar, molt insistent, però aquesta vegada als núvols.
43’ Imprecisió d’Alcalá, que refusa malament i Nino xuta, però Juan Carlos l’atura fàcilment.
50’ Rep Iván Sánchez per la dreta, s’escapa d’Aday i fa la rematada massa creuada.
64’ Centrada de Brian Oliván, no hi arriba Gallar però Aday xuta al segon pal massa centrat.
69’ Bona arribada de Brian Oliván, que fa la centrada des de l’esquerra i Stuani remata amb el cap a la creueta esquerra.
76’ Córner servit per Fidel des del costat dret que Danilo remata de cap des de la frontal de l’àrea petita (0-2).
87’ Aday caça un refús i amb un xut ras i sec obliga Èdgar Badia a estirar-se.