2a divisió FEF

La FEF, contra la revocació del descens del Reus

2a divisió B. L’ens federatiu disposa de dos mesos per evitar que el club roig-i-negre sigui readmès a la lliga la temporada 2020/21

La Federació Espanyola de Futbol reaccionarà a la decisió judicial del Tribunal d’Arbitratge de l’Esport que obliga l’ens a readmetre el Reus a la segona B. La FEF disposa de dos mesos per presentar el recurs i mirar d’evitar, d’aquesta manera, la readmissió del club roig-i-negre a la categoria de bronze.

L’organització presidida per Luis Rubiales, doncs, apel·larà contra la decisió presa pel TAD. El punt de conflicte és que el tribunal considera que la FEF va sancionar el Reus sense seguir els procediments adequats i va causar una decisió d’indefensió al club roig-i-negre. La federació espanyola, en canvi, defensarà que el Reus no va ser sancionat, simplement que l’entitat no va complir els requisits mínims perquè no va presentar l’aval de 400.000 euros per competir en la categoria, un fet que va provocar el descens a tercera divisió.

L’objectiu de la FEF és, a més de refermar la seva decisió davant el tribunal, empantanegar el procés i allargar-lo el màxim possible perquè, en cas que no prosperi el seu recurs, no es pot permetre una readmissió amb la lliga començada. De fet, el millor escenari per a totes les parts si la defensa presentada per la federació no arriba a bon port, és que el Reus sigui inclòs a la segona B la temporada 2020/21. Així ho reconeix l’entitat, que ara mateix no té una estructura esportiva; només està regentada per l’administrador concursal i la propietat, sense cap altra activitat que l’administrativa.

El Reus va descendir a segona B per impagaments a mig curs passat i aquest estiu no ha sortit a competir ni a la categoria de bronze ni a tercera divisió perquè no ha presentat els mínims per competir.

Decisió controvertida al tribunal

La resolució del Tribunal d’Arbitratge de l’Esport que força la Federació Espanyola, de moment, a readmetre el Reus a la segona B ha agafat a contrapeutotes les parts. Ni en el si del Reus s’esperaven que els mateixos jutges que no li van donar la cautelar a l’agost per poder competir ara determinessin la seva entrada a la competició. Fins i tot en el si del TAD la decisió ha estat controvertida. Tal com ha afirmat el portal Iusport, no hi ha hagut unanimitat en la resolució perquè una part del tribunal s’agafava a precedents similars en els quals la decisió del TAD va quedar revocada per la justícia ordinària. L’exemple més recent és el del Bilbao Basket el 2017: el tribunal va obligar l’ACB a readmetre el club basc, que havia descendit per impagaments, però posteriorment l’Audiencia Nacional ho va anul·lar perquè va prioritzar el dret de les lligues privades a regular-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)