2a divisió FEF

NATALIO LORENZO

DAVANTER DE L’OLOT

“Soc el primer que m’exigeixo fer gols”

“Quan et fitxa un club com a davanter tens el deure de fer el màxim de gols”

“Guanyar podria ser un punt d’inflexió”

Patrocini

Natalio Lorenzo (Canals, 18/09/1984) va arribar fa poc més de dos mesos a l’Olot. El valencià, amb més de 350 partits a segona A i molta experiència a l’esquena, té l’etiqueta de ser un dels encarregats obligats a fer gols. Exigent i assumint la responsabilitat, l’exjugador del Badalona, el Recre, l’UCAM, el Llagostera, el Numància, entre d’altres, es mostra optimista amb l’equip i la seva situació personal pel que resta de curs.

Després de diverses setmanes al club, s’ha trobat el que s’esperava?
No coneixia el club abans d’arribar, només per alguna referència. M’he trobat una gran família i hi estic molt a gust, el vestidor és increïble. Hi ha uns companys molt bons, sobretot, coneixia el tècnic, la visió de joc, les tàctiques… És una entitat molt atractiva per a qualsevol.
El projecte és dels que engresca. Per la filosofia, per ser un club seriós, l’estil de joc...
L’Olot és un club que està creixent i està fent les coses molt bé. Per què no fer el pas endavant que tan desitgem i lluitar per coses boniques? És complicat, ja que la segona B és una categoria molt competitiva, amb equips com ara el Nàstic i pressupostos altíssims, però nosaltres hem d’anar partit a partit, amb molta fe respecte a la idea de joc que desenvolupem. Ara ens està costant materialitzar les ocasions, però tenim jugadors amb gol, entre els quals jo, que he marcat gols tota la meva vida. Només n’he fet un, però estic convençut que en faré més.
Ja hi va competir amb el Badalona el curs passat, però del grup tercer que me’n diu?
Té un nivell molt alt. La segona B és una categoria molt competitiva, ja que hi ha futbolistes que no poden jugar a segona A i marxen a l’estranger o fan el pas de jugar a segona B. El grup tercer és el més fort i cada diumenge és una final, ja que venen equips potents a jugar-se la vida. Diumenge ve el Nàstic, un dels gegants, però no hi ha res a envejar pel que fa al joc i als futbolistes. Tenim respecte però no pas por, ja que estem capacitats per guanyar qualsevol.
Creu que l’equip té actualment menys punts dels que mereix?
Al final, el futbol et posa on et mereixes. Hi ha partits en què hem tingut mala sort quan hem estat dominadors i hem generat ocasions. Nosaltres hem de ser fidels a la nostra idea de joc i hem de saber que quan ens posem al davant en el marcador, hem de ser un equip imparable, ja que tenim molts recursos per adaptar-nos a les condicions de cada partit. Crec molt en aquesta plantilla, ja que si enllacem dos partits guanyant podem veure el setè o el sisè a pocs punts. Diumenge podem clavar un cop damunt la taula contra el Nàstic, i és que una victòria ens donaria molta moral.
De fet, el curs passat amb el Badalona van anar clarament de menys a més.
Vam començar prou bé amb un pel d’irregularitat, ja que vam arribar set o vuit cares noves a última hora de mercat. Calderé va marxar al gener i va arribar un entrenador nou. La base la teníem, érem un equip organitzat i vam explotar. Si la lliga hagués durat una mica més ens hauríem col·locat en la part privilegiada de la classificació.
Falta materialitzar les ocasions, hi ha preocupació o encara no?
Segons el futbolista. Jo he passat per això moltes vegades i estic tranquil. Em preocuparia si no tingués les ocasions. He tingut etapes en què les tenia i les ficava però també he passat per etapes de no marcar gaire. El meu objectiu és fer més de deu gols aquest curs, o quinze, o els que sigui. Més que xifres és el fet de ser efectiu i clavar-la quan la tinguis. S’ha d’estar concentrat i jo i els meus companys treballem per això. Els davanters han d’estar tranquils i no posar-se nerviosos. Ens hem d’abstreure dels comentaris de l’entorn o la premsa, som una mica com els porters, que si fallem es veu més.
Se sent amb la responsabilitat de ser l’home gol?
És clar que tinc la responsabilitat de fer gols. Quan et fitxa un club com a davanter tens aquest deure. El primer que vull és que guanyi l’equip i, si puc fer gol, millor. Els atacants volem això i quan una entitat es gasta diners per fitxar-te, al cap i a la fi et paguen per això.
I una mena de guia o referent per als més joves?
Segurament, ja que jo també he passat per aquesta etapa i sempre em fixava en la gent veterana, futbolistes que han estat en categories més altes, el seu dia a dia, detalls del joc, desmarcades, etc. Intentes fixar-t’hi i em sento en aquesta posició, ja que és el que ens toca als més veterans. N’hi ha que volen aprendre i n’hi ha que no. En el cas de l’Olot, la gent jove suma, et pregunten i volen créixer. Estic encantat d’ajudar i aportar el meu gra de sorra en aquest aspecte.
Pròxim partit contra el Nàstic, podria ser un punt d’inflexió?
Guanyar el Nàstic podria ser un punt d’inflexió gran per als jugadors, el cos tècnic i l’afició. Veuríem que el treball que fem dona fruits. Si ens han de superar hauran de suar sang.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)