3a divisió FEF

Vilatenim torna a somriure

Tres de seguides. El Figueres ha igualat en el primer tram de temporada la millor ratxa de victòries a casa dels dos cursos anteriors, en què els figuerencs només havien acumulat decepcions

Europa, Granollers i Cerdanyola. Aquests tres equips s’han convertit en les víctimes del Figueres a Vilatenim en els últims tres partits dels figuerencs a l’estadi, després d’haver perdut contra el Manresa i empatat contra el Sant Andreu en els dos primers partits. Tres partits que han servit perquè els figuerencs agafin aire en un inici de lliga complicat i es mantinguin amb dos punts de marge respecte a la zona de descens, que marca l’Igualada. Però el més important és que la Unió sembla que ha recuperat les sensacions al seu camp després d’un llarg període decebedor per als seus aficionats. L’esperança és que aquestes tres victòries permetin a l’equip trobar una continuïtat en els partits a Vilatenim que no ha tingut els últims anys. De fet, aquesta va ser la primera obligació que es va posar el mateix tècnic, Xavi Agustí, quan va assumir el càrrec i també era una de les bases que es va marcar el club aquest estiu en el procés de reconstrucció de tota la plantilla.

Després d’un any i mig

L’última vegada que el Figueres va encadenar tres victòries a Vilatenim va ser al final de la temporada 2017/18, amb el trident Gordillo, Damià Abella i Aitor Yeto a la banqueta –després de la marxa de Chicho al Peralada–, quan la Unió va superar consecutivament a casa el Prat, el Reus B i el Santfeliuenc. Tot i aquesta ratxa, aquella temporada no va ser gens bona per al Figueres com a local, i és que només va guanyar sis partits en tot el curs a Vilatenim, on va sumar 22 punts dels 57 possibles. De fet, en la primera volta els figuerencs van arribar a encadenar sis partits a casa sense guanyar, una ratxa que no s’havia viscut des de la refundació del club, el curs 2007/08.

El pitjor, però, va venir després. I és que des d’aquelles tres victòries seguides el balanç de la Unió a casa abans de començar aquesta sèrie era absolutament nefast, amb només quatre victòries en 24 partits. La temporada passada, a més, va arribar a estar nou partits com a local sense conèixer la victòria, la pitjor sèrie de la història recent del club, i no va lligar mai dos triomfs seguits. El resum van ser uns pobres 21 punts de 60 de possibles –es van jugar 20 partits per la lliga de 21.

El global d’aquestes dues últimes temporades és el que vol canviar ara un Figueres que a casa, excepte en una ocasió, sempre havia superat els 30 punts en una temporada. El repte de tornar-ho a aconseguir sembla molt més factible després d’aquesta bona arrencada, i és que després de sumar 10 punts dels 15 que s’han jugat, els figuerencs ja han obtingut pràcticament la meitat del benefici que les dues últimes temporades i ho tenen ben encarrilat per anar fent créixer aquests registres, sobretot tenint en compte que l’equip cada vegada transmet sensacions més convincents.

I ara, a domicili

Després d’aconseguir que Vilatenim torni a somriure amb una bona ratxa, el Figueres ha d’aconseguir ara reaccionar a domicili per acabar de sortir de la zona baixa de la classificació i posar-se objectius més ambiciosos, i és que lluny de Vilatenim només ha sumat un punt dels quinze possibles. De moment, la primera oportunitat per aconseguir-ho sembla immillorable, i és que diumenge els de Xavi Agustí visitaran el cuer, el Sants, que encadena set derrotes i s’està enfonsant en la classificació.

A BON RITME

La Unió ja ha sumat quasi la meitat dels punts que va sumar els dos últims cursos a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)