Girona

Records inesborrables a El Toralín

El Girona va tastar al camp de la Ponferradina el curs 2013/14 la pressió d’haver de vèncer per evitar el descens

Dos anys després, els gironins també van visitar Ponferrada obligats a guanyar, però per accedir al ‘play-off’ d’ascens

PONFERRADINA-GIRONA 1-2

PONFERRADINA:Santamaría; Òscar Ramírez (Carpio, 17’), Alberto Aguilar, Robusté (Samuel, 76’), Bellvís; Jonathan (Marquitos, 54’), Juande; Acorán, Javi Lara; Berrocal i Yuri.GIRONA:Isaac Becerra; Ramalho, Richy, Chus Herrero, David Juncà; Eloi, Timor; Ivan López (Juanlu Hens, 71’), Felipe (Matamala, 83’); Tato (Gerard Bordas, 59’) i Ortuño.GOLS:0-1 (15’) Ortuño. 1-1 (71’) Berrocal. 1-2 (79’) Ortuño.ÀRBITRE:Piñeiro Crespo (col·legi asturià).T.G.:Acorán (39’) i Yuri (82’), de la Ponferradina, i Timor (72’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:uns 8.000 espectadors a El Toralín.

PONFERRADINA-GIRONA 0-1

PONFERRADINA:Santamaría; Adán, Alan, Raíllo, Camille; Acorán, Andy (Caiado 81’), Basha (Jonathan 48’), Aguza; Berrocal i Djordjevic (Hume 72’).GIRONA:Becerra; Kiko Olivas, Richy, Lejeune; Aday (Maffeo 62’), Pere Pons, Borja García, Eloi, Clerc; Rubén Sobrino (Mata 80’) i Cristian Herrera (Alcalá 88’).GOLS:0-1 (86’) Cristian Herrera.ÀRBITRE:Sagués Oscoz, del col·legi basc.T.G.:al local Camile (83’), i als visitants Eloi (61’) i Lejeune (78’).T.V.:cap.PÚBLIC:8.500 espectadors a El Toralín.

Segur que els aficionats del Girona guarden bons records de dues visites a El Toralín, clau en la història del club a plata. Els precedents dels blanc-i-vermells al camp de la Ponferradina de les campanyes 2013/14 i 2015/16, en què van sortir victoriosos dels dos partits, van suposar alenades d’aire fresc per als gironins. Si bé en el primer curs el Girona va viure en primera persona el neguit d’haver de lluitar per evitar el descens –els de Pablo Machín van estar a segona B durant vuit minuts–, en el segon (el curs 2015/16) els de Montilivi van fer un salt en la taula assegurant-se en l’última jornada la quarta posició de la classificació i l’accés al play-off d’ascens a primera.

Amb l’aigua al coll

Si bé el Girona ja va estar durant 48 minuts de l’última jornada de la temporada 2009/10 a segona B, fins que Kiko Ratón va marcar en el temps afegit contra el Múrcia un penal a Alberto Cifuentes, a El Toralín, el curs 2013/14, hi va estar durant uns interminables vuit minuts, els que van passar des de l’empat de Berrocal en el minut 71 fins al cop de cap majestuós d’Alfredo Ortuño en el 79. Els tres punts sumats en aquell matx carregat de tensió van permetre al Girona arribar a l’última jornada depenent d’ell mateix per salvar-se, i ho va fer guanyant un Deportivo que ja havia pujat a primera. Aquell matx a Ponferrada va obrir les portes de la salvació a un equip gironí que no es podia permetre baixar a segona B, una conseqüència que hauria fet impossible els posteriors anys d’èxit fins a arribar a primera.

Catapulta al ‘play-off’

De gairebé tocar el purgatori el maig del 2014 a El Toralín el Girona va passar a gairebé tocar el cel poc més de dos anys més tard. Un gol a les acaballes de Cristian Herrera i la combinació de resultats van catapultar el Girona del sisè al quart lloc i la Ponferradina a segona B, el gran damnificat d’aquella victòria gironina combinada amb el triomf agònic del Mallorca a Valladolid. Aquell va ser el darrer precedent dels gironins a El Toralín, un record inesborrable que va acabar, de nou, amb l’ascens escapant-se en l’última eliminatòria del play-off contra l’Osasuna. Tot i que el Girona no va ser el principal culpable, els del Bierzo segur que recorden que els gironins van celebrar al seu camp un triomf que els va permetre lluitar per l’ascens el dia que el seu club tornava a segona B per estar-hi fins al juny passat.

ELS HEROIS

Ortuño, el curs 2013/14 amb un doblet, i Herrera (2015/16) van ser els golejadors

MAL RECORD LOCAL

En l’últim partit a Ponferrada, la victòria gironina va fer baixar l’equip a segona B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)