Girona

El Fuenlabrada engreixa la llista

El conjunt madrileny serà el 63è equip diferent que passa per Montilivi en el futbol professional

El pròxim rival de Girona és segon amb 28 punts, quatre més que els de Pep Lluís Martí

El Girona rep demà la visita del Fuenlabrada en un duel important per a les aspiracions dels gironins, que no volen deixar escapar un conjunt madrileny instal·lat en la segona posició de la taula amb 28 punts, quatre més que els blanc-i-vermells, una plaça que dona dret a pujar directament a primera divisió. L’equip dirigit per Mere visitarà per primera vegada en la seva història l’estadi de Montilivi i es convertirà en el 63è contrincant diferent que trepitja el camp del Girona des de l’ingrés dels gironins a la LFP l’estiu del 2008, una llista que cada curs s’amplia i que aquest any encara s’engreixarà més amb la visita de l’Extremadura en la jornada 23. Montilivi ha rebut la visita d’il·lustres del futbol com el Barça, el Madrid o l’Atlético, entre molts altres, i modestos com el Reus, el Llagostera, el Real Unión o el Guadalajara.

Un rival en evolució

El Fuenlabrada es va fundar el 1975 i en els seus primers vint anys va militar entre les categories regionals i a tercera. Als anys noranta, els madrilenys van fer un pas més, i és que en els darrers 25 anys han militat dinou cursos a segona B i només sis a tercera. En la categoria de bronze, els de Fuenlabrada han encadenat dues terceres posicions amb la participació al play-off d’ascens i un títol de lliga el maig passat que li va permetre disputar l’eliminatòria de campions i pujar a la LFP per primera vegada en la seva història superant el Recreativo. Els blaus han crescut fent els passos corresponents després de consolidar-se en cada categoria i amb l’inici de curs actual i l’etiqueta de revelació que s’han penjat han començat a posar la primera pedra per començar a ser un equip a tenir en compte a plata.

Montilivi, un pilar

L’estadi del Girona ha viscut grans tardes per recordar amb les graderies plenes que van esclatar d’eufòria, com en la victòria contra el Madrid, el dia de Sant Narcís del 2017, o de tristor, com en l’empat contra el Lugo en l’última jornada del curs 2014/15, en què l’assalt a l’ascens directe es va escapar, o la derrota contra el Llevant en la penúltima jornada de la campanya passada, en què el somni de primera desapareixia després d’un tram final nefast.

El balanç global dels gironins com a locals des que van aterrar a la LFP és de 107 victòries, 73 empats i 55 derrotes en 235 partits, una trajectòria, doncs, que ha deixat més somriures a Montilivi que tristeses. Contra el Fuenlabrada, l’obligació serà tornar a guanyar per evitar que els madrilenys –és a dir, l’ascens directe– s’escapin fins als set punts, i és que derrotar els blaus suposaria una injecció de moral i confiança definitiva per a la plantilla blanc-i-vermella, que encadena ja quatre jornades sense perdre i amb Pep Lluís Martí ha sumat set dels darrers nou punts en joc. Tres punts més permetrien passar pantalla a l’inici irregular de la lliga.

DOS AQUEST CURS

A més de la visita dels madrilenys, l’Extremadura serà l’altre debutant a l’estadi de Montilivi

NOVELL A PLATA

El Fuenlabrada deixa enrere la 2a B, en la qual havia competit en 19 dels últims 25 cursos

EL TOTAL A LA LFP

En els 235 partits a Montilivi, el Girona ha vençut en 107, n’ha empatat 73 i n’ha perdut 55
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)