Girona

Laboratori rovellat

El Girona té com a repte pendent de resoldre la millora de la productivitat en l’estratègia, molt estèril fins ara

L’equip compta un gol de falta de Granell, però cap rematada directa de pilotes penjades

“Hem de fer una mica més de mal a pilota aturada”, reconeixia Pep Lluís Martí, després de viure a Los Pajaritos la seva primera derrota com a entrenador del Girona: “Hem tingut moltes accions a pilota aturada i pràcticament no n’hem rematat cap”, admetia el tècnic balear. O les centrades, fetes majoritàriament per Granell, no arribaven a bon port, o els rematadors no trobaven l’espai per imposar-se als locals. Res d’extraordinari, sinó més aviat el pa de cada dia en un equip que gairebé no fa ni pessigolles en les jugades d’estratègia.

El laboratori de les jugades estudiades del Girona, que sobretot en l’aterratge a primera divisió va generar impacte, ha anat perdent eficàcia. I això que manté executors com Àlex Granell i rematadors com Stuani i Juanpe, autor de cinc gols en el seu primer curs en l’elit (i cap en el següent). Aquesta temporada, cap defensa ha vist porteria. I el Girona no ha celebrat ni un sol gol de rematada directa a partir d’una pilota penjada a l’àrea rival. És natural que Pep Lluís Martí, que s’ha preocupat per fer un equip més sòlid i consistent que s’adaptés millor a l’exigència de la segona A, tingui també al cap com pot començar a fabricar perill a pilota aturada, per desencallar partits en què l’espessor predomina, com el de divendres a Sòria.

A pilota aturada, el domini golejador amb diferència és la via més accessible, la dels llançaments de penal. Cristhian Stuani, l’especialista, n’ha transformat cinc, i encara en va fallar un altre, contra l’Alcorcón. Més enllà dels penals, la llista és molt escassa. Àlex Granell va marcar al camp de l’Extremadura, en l’estrena de Pep Lluís Martí, l’únic gol de falta directa de la temporada, amb la col·laboració del porter rival, minuts després d’haver estavellat una altra falta al pal.

Més preocupant encara és la incapacitat de fer mal en córners i faltes. Estrictament, hi ha dos gols que han vingut a partir d’una falta penjada a l’àrea i un altre a partir d’un córner. Però cap de les tres accions és, ni de bon tros, d’execució i rematada netes.

Tant en el 2-0 contra el Deportivo com en el 0-2 al camp del Racing de Santander, amb una falta com a origen, el gol arriba en la jugada continuada després d’algun rebuig o despenjada. I al camp de l’Oviedo, si fa o no fa el mateix, però en un servei de cantonada. Tot plegat, un bagatge pobríssim que el Girona farà bé d’intentar començar a redreçar.

AMB ASTERISC

DE PENAL (5)
4. Girona-Rayo 3-1
2-0 (57’) Stuani
7. Girona-Las Palmas 1-0
1-0 (64’) Stuani
15. Girona-Tenerife 1-0
1-0 (63’) Stuani
18. Saragossa-Girona 3-3
3-3 (87’) Stuani
19. Girona-Lugo 3-1
2-0 (68’) Stuani
DE FALTA DIRECTA (1)
14. Extremadura-Girona 1-3
0-1 (17’) Granell, que ja havia estavellat una falta al pal, sorprèn Yamaguchi des de molt lluny
DE FALTA PENJADA (2)
9. Girona-Deportivo 3-1
2-0 (38’). Granell executa una falta i entre Alcalá i Nolaskoain habiliten Marc Gual, que supera Dani Giménez
10. Racing-Girona 0-3
0-2 (69’) Granell executa una falta des de lluny, un defensa la vol treure, Gual fa una volea i la pilota arriba a Gumbau, que des de l’àrea petita l’empeny cap a dins
DE CÓRNER (1)
12. Oviedo-Girona 4-2
3-2 (84’) En un córner, Juanpe la despenja, un defensa la toca i Gual la recull i marca

EL MÉS ACCESSIBLE

Els tres gols a partir de córners o faltes penjades han estat en segones jugades
Els cinc gols de penal de Stuani, que en va fallar un, maquillen la pilota aturada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)