Territorial

Un final de volta que convida a l’optimisme

Divisió d’honor juvenil. El Girona va començar la temporada sense trobar la regularitat, però amb la millora defensiva han arribat els resultats

Demà el juvenil de divisió d’honor del Girona arrencarà la segona volta de la temporada al camp de l’Osca i ho farà sent conscient que el tren de la lluita per les primeres posicions ja s’ha escapat, i és que el balanç general de la primera volta no és, ni de bon tros, el que es podia esperar abans de començar el curs. I és que els d’Àlex Marsal, després de la victòria al camp del San Francisco dissabte passat, van tancar la primera part del campionat en la vuitena posició amb només 19 punts a la butxaca, amb un balanç de cinc victòries, quatre empats i sis derrotes. A 17 punts del primer –el Barça– i del segon –el Saragossa–, i a 14 del tercer –l’Espanyol–, el Girona pot arribar a somiar a acabar el curs entre els cinc o sis primers però li serà impossible il·lusionar-se amb el gran premi de jugar la copa.

De menys a més

De fet, el més positiu al final de la primera volta és que els gironins ara tenen la sensació que poden estar més pendents d’equips com la Damm o el Mallorca que no pas dels que lluiten per evitar el descens. Això ja és un gran pas, i és que durant la major part de la primera volta el Girona s’ha vist immers en la lluita per evitar el descens, unes posicions molt allunyades del que s’esperava amb un equip que té més qualitat individual que en cursos anteriors. “Vam ser massa irregulars en el primer tram, on a més ens tocaven tots els grans equips. La falta de resultats amb el pas de les jornades no ens va permetre tenir tranquil·litat i jugàvem amb un neguit que no ajuda a aconseguir un bon resultat quan entremig del Barça, l’Espanyol o el Saragossa et trobes un rival de la teva lliga. Partits com el de l’Europa o el de l’Stadium ens van fer molt mal”, resumeix el tècnic Àlex Marsal.

La lluita en la zona baixa va acompanyar el Girona ben bé fins a la jornada 11, que els d’Àlex Marsal van tancar amb 9 punts, només un per sobre del descens. Ara bé, quan la situació començava a ser preocupant, els gironins han trobat la fórmula i han començat a arribar els resultats. I és que dels últims vuit partits el Girona només n’ha perdut un i ha sumat 10 punts dels últims 12 en joc, que li han permès situar-se en la zona mitjana de la taula i distanciar-se del descens. “Ens hem fet forts gràcies a la millora en defensa. Quan hem començat a aconseguir deixar la porteria a zero l’equip també ha pogut créixer ofensivament i ara li hem de donar continuïtat”, comenta Marsal.

Un bon aprenentatge

Aquesta reacció de l’equip quan les coses anaven pitjor és el que més ha convençut el tècnic, que en les primeres quinze jornades ha utilitzat 26 jugadors, entre els quals destaquen Castro, com a màxim golejador amb set dianes, i el central Manel Martínez, com l’únic que ha jugat tots els minuts. A més, a mig curs van pujar del juvenil B el lateral Èric Callís i el central Arnau Martínez, que s’han consolidat a l’onze. “L’equip ha crescut moltíssim en una situació complicada i això diu molt. Ara són conscients que només amb talent no s’aconsegueix res i estem més preparats per a la segona volta”, analitza Marsal.

LA VALORACIÓ

L’equip ha crescut moltíssim en una situació complicada i això diu molt. Ara són conscients que només amb talent no s’aconsegueix res
Vam començar massa irregulars però ens hem fet forts gràcies a la defensa, deixant la porteria a zero
Àlex Marsal
entrenador del girona juvenil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)