La victòria, la millor medicina

El Girona enterra una sèrie de tres derrotes amb un triomf sense grans escarafalls que el torna als llocs de ‘play-off’

Stuani va tallar 286 minuts de sequera (1-0, 6’), Aday es va estrenar (2-0, 41’) i l’uruguaià va rematar la feina (3-1, 77’) després que el 2-1 sembrés dubtes

El partit del Girona no va ser rodó, però sí que ho va ser la jornada. Els de Pep Lluís Martí van fer el mínim imprescindible, que era guanyar, però no van amanir la victòria amb 90 minuts dels que fan pensar que l’equip ha fet el clic que li cal per recuperar el respecte que molts rivals li han anat perdent a mesura que el campionat ha anat avançant. Això sí, el 3-1 va permetre fer un salt espectacular en la classificació, perquè abans de començar el partit el Girona era dotzè i quan l’àrbitre va dir que ja n’hi havia prou, els blanc-i-vermells havien superat sis rivals i havien tornat a la zona de play-off. Stuani, qui si no, va fer caure el mur després de tres partits sense marcar. El que no aconsegueix el Girona és aixecar-ne un a la seva porteria (vuit partits encaixant, entre lliga i copa). Però el gol rebut no va ser gaire important, tot i que amb el 2-1 Montilivi no les tenia totes.

De més a menys

L’assaig a Cartagena amb tres centrals no va tenir continuïtat en la lliga i Pep Lluís Martí va insistir amb un 4-4-2 que a Vallecas va haver de deixar de banda abans de mitja hora pel colador que estava sent l’equip a mans del Rayo. Ahir, però, els blanc-i-vermells van signar la millor arrencada de partit d’aquesta lliga, perquè abans que Stuani fes l’1-0 en el minut 6 els locals ja havien generat tres ocasions molt clares de gol. Va ser una sortida a tot gas en la qual el Girona va combinar les diagonals, el joc directe i les arribades per les bandes, que és per on es va fabricar el gol. Davant l’allau de joc ofensiu dels de casa, l’Extremadura es va aixoplugar com va poder. I gairebé que els visitants van agrair l’1-0, perquè els de Pep Lluís Martí van aprofitar per agafar una mica d’aire després de trencar una sequera que va durar 284 minuts. El domini dels gironins va continuar sent aclaparador, tot i que no tan incisiu. En els interiors, mentre Aday explotava la banda dreta, Borja s’allunyava de la cal, conscient que feia més mal per dins, i deixava el carril esquerre per a les pujades de Mojica. Aquesta asimetria va fer mal als extremenys, que es van centrar a tapar escletxes tan bé com van saber i es van oblidar de la porteria de Riesgo. Tot i que les ocasions van desaparèixer del mapa (com si les haguessin gastat totes en els sis primers minuts), el Girona va continuar controlant el duel de la manera que li va donar la gana, però necessitava un segon gol perquè la segona meitat fes definitivament baixada. El va trobar a pilota parada, després que l’àrbitre desfés una llei de l’avantatge en veure que Stuani havia quedat acorralat. Aday va clavar el cop franc per l’escaire i va sumar un gol a l’assistència de l’1-0. L’única cosa que no va aconseguir el de Sentmenat en la primera part va ser forçar la cinquena targeta (Granell, sí), però ho va fer en la segona abans de ser substituït i abandonar el camp molt aplaudit, tot i que no ovacionat, perquè no feia ni 30 segons que l’Extremadura s’havia posat a dins el partit amb el 2-1, que va enganxar els locals, com ja comença a ser habitual, amb els pixats al ventre. Perquè aquí, quan no falla un falla l’altre.

Altre cop Stuani

De poder tenir un partit relativament plàcid, el Girona va passar a haver de remar altra vegada. No és que l’Extremadura inquietés, però cada minut que passava sense que el 2-1 es mogués, l’angoixa creixia a Montilivi. Perquè els visitants podien fer el 2-2 en qualsevol moment veient que la fiabilitat defensiva del Girona és la que és i que de sobte, algú es pot desconnectar. El segon moviment de Martí (el primer havia estat Jairo) va ser fer debutar Brandon Thomas, que va sortir amb 2-1 i va tenir 20 minuts mal comptats. El balear, que va entrar per Gual, va jugar per la dreta i va intervenir poc. També va voler fer més coses del compte quan va tenir la pilota. El Girona va acabar tancant el partit en un córner, cosa poc habitual. Stuani va caçar una rematada de cap de Juanpe que es perdia fora i, a banda d’anotar el seu divuitè gol, va estalviar ben bé un quart d’hora de patiments.

BONA ARRENCADA

Sortida a tota màquina dels de Martí, tot i que després de l’1-0 van afluixar

ERRADES HABITUALS

Amb el 2-0 tot semblava fet, però el 2-1 (48’) va obligar a remar altre cop

DEBUT DE BRANDON

El mallorquí, que va rellevar Gual (72’), va jugar per la dreta però va intervenir poc

SERVEIS MÍNIMS

L’Extremadura mai va tenir el 2-2 a prop, però Montilivi no va respirar fins al 3-1