2a divisió FEF

El filial, una garantia d’èxit única per a l’Espanyol

2a divisió B. L’Espanyol B combina una trajectòria immaculada en la lliga –ha passat de la tretzena posició a la segona en deu jornades– amb la promoció de quatre jugadors a primera

Al primer equip les aigües baixen turbulentes, amb l’Espanyol en l’última posició al final de la primera volta. Però en les categories de formació tot són flors i violes. El filial és l’exponent d’aquest gran moment de forma gràcies a una trajectòria espectacular en la lliga –està en disposició de prendre el lideratge al Sabadell, a qui té a dos punts de distància– i al fet de complir perfectament els objectius marcats pel club: que continuï fluint la presència de jugadors del segon equip cap a primera.

Fins a quatre jugadors amb dorsal del filial han disputat algun minut a primera divisió. Entre Campuzano, Víctor Gómez, Pol Lozano i Soni sumen més de 1.500 minuts. “El balanç fins ara és molt bo. Tenim diferents jugadors que ja han estat amb el primer equip, de fet Víctor Gómez ja hi ha passat directament, d’altres ja s’hi han entrenat o hi han debutat a l’Europa League. La formació l’estem treballant bé i els jugadors estan molt motivats perquè saben que poden arribar al primer equip”, assenyalava l’entrenador del filial blanc-i-blau, José Aurelio Gay, que defineix el seu equip com “una roca de granit”.

Contra l’Ebre, el filial blanc-i-blau podrà allargar la seva trajectòria meteòrica: ha sumat 24 punts dels últims 27 possibles i ha fet un salt de deu posicions de cop en les darreres deu jornades de competició.

L’ESTAT DE FORMA DE L’ESPANYOL B

24
punts
ha sumat l’Espanyol B en les últimes 9 jornades. El Cornellà és el segon que n’ha sumat més (20).
10
dianes
ha fet Moha, el màxim golejador de l’equip i també màxim artiller de la lliga.
22
gols
a favor ha marcat en aquest tram l’equip de Gay; 13 en va marcar en les primeres 12 jornades.

El femení, l’altra cara a la Dani Jarque

Com el primer equip masculí, el femení A de l’Espanyol està vivint una temporada nefasta i no ha aconseguit guanyar encara ni un partit dels 15 disputats a primera divisió. L’equip de Jordi Ferrón –l’extècnic del Seagull va rellevar Jaspe– suma tres punts i és a nou unitats dels llocs de salvació. “No m’agrada mirar els de davant però tot és enllaçar un parell de partits. I ho hem de fer ja”, deia recentment el tècnic de l’Espanyol, Jordi Ferrón, que no creu que el seu equip es desanimi: “Quan no guanyes surts tocat però comences a entrenar, a viure noves sensacions i veus cares mentalitzades.” Els canvis a la plantilla estan arribant en els darrers dies amb la sortida de Yiyi i Irene.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)