Girona

Una calma inquietant

Mercat d’hivern. Amb 24 dies exhaurits del gener i ja només una setmana de marge, la figura del pivot defensiu continua sense aterrar a Montilivi enmig de la crisi esportiva de l’equip

Avui, demà, diumenge, dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres. Ja només queden vuit dies perquè s’acabi el gener i es tanqui el mercat d’hivern i la recerca del pivot defensiu de moment ha estat infructuosa. No deixa de ser inquietant que un problema que està diagnosticat fins i tot des d’abans que es tanqués el mercat d’estiu no estigués resolt el dia 1 de gener, amb els mesos que hi ha hagut per negociar i tancar acords després que partit rere partit s’hagi constatat l’inexplicable buit d’un perfil defensiu al mig del camp que ni Gumbau, ni Granell, ni Jozabed ni Diamanka en les seves millors versions han estat capaços de cobrir, bàsicament perquè no és la seva posició.

El pla A a l’agost era Cristóforo i al gener era Cristóforo. A l’estiu, la incorporació de l’uruguaià es va frustrar l’últim dia de mercat quan el club ja tenia la piulada preparada per anunciar-la a les xarxes socials. A l’hivern, quan les posicions tornaven a estar molt properes, l’Eibar es va avançar i va incorporar el mig centre de la Fiorentina. Oblidat el pla A i exhaurits ja 24 dies de mercat, el pla B comença a fer pinta de situació desesperada. Si el Girona ja tenia en contra la condició de nou-ric –amb el pressupost més alt de segona A, tothom s’atreveix a encarir-li el producte–, ara també té el problema afegit del temps en ple compte enrere.

Abans, les sortides

El Girona pot fer coincidir una arribada amb una sortida, però amb les 25 fitxes de la primera plantilla ja cobertes és imperatiu que abans d’incorporar cap jugador hi hagi alguna baixa. Qui té tots els números per sortir és Sebas Coris, que va tenir minuts en el duel de copa, tot i que l’àrea esportiva treballa perquè hi hagi més sortides i algunes de més pes, de futbolistes que estan rendint molt per sota de les expectatives creades.

Valery Fernández

Lesionat durant l’estada de pretemporada a Manchester, l’escalenc encara té un parell de mesos al davant abans d’obtenir l’alta mèdica, tot i que la recuperació va pel bon camí. Sigui com sigui, el Girona veu en el jove futbolista una bona possibilitat d’apuntalar la plantilla i el més probable és que li faci fitxa del filial –l’any passat ja la tenia i jugava a primera amb el dorsal 34– per poder utilitzar-lo quan la recuperació sigui plena.

IMPERATIU

Amb les 25 fitxes ocupades, no es pot concretar cap reforç si abans no hi ha una sortida

VALERY FERNÁNDEZ

A l’escalenc, que en té encara per uns mesos, se li farà possiblement fitxa del filial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)