Girona

La pressió s’escampa i s’accentua

Encallat en la lliga i immers ja en l’última setmana del mercat d’hivern, el Girona viu un moment clau ple d’angoixa i incertesa

Una ensopegada contra l’Oviedo demà dibuixaria un panorama negre

El Girona viu uns dies de tensió accentuada per la mala trajectòria de l’equip en la lliga, amb la zona d’ascens directe –l’objectiu prioritari i gens amagat a començament de temporada– cada cop més inabastable (a onze punts). El club ja comptava aprofitar l’obertura del mercat al gener per fer moviments a la plantilla, en qualsevol context, però la resposta decebedora de l’equip en el campionat, incapaç de competir amb una mínima regularitat i fiabilitat, ha fet créixer la pressió a tots els àmbits de l’entitat blanc-i-vermella, des de la direcció esportiva, que té l’última setmana per resoldre feines tan necessàries com la contractació d’un pivot al centre del camp que troba a faltar des de l’agost, fins a la banqueta, amb Pep Lluís Martí incapaç de trobar la fórmula per dotar de solidesa l’equip i treure el potencial de futbolistes molt lluny de la seva millor versió. I, per descomptat, a la plantilla, que viu també dies d’incertesa sense saber quins jugadors la formaran un cop s’abaixi divendres a la nit la persiana del mercat.

L’Oviedo, que en el duel de la primera volta al Carlos Tartiere va obtenir un triomf (4-2) que va acabar fent caure Juan Carlos Unzué, torna demà a Montilivi. El Girona afrontarà la visita dels asturians amb la urgència d’aconseguir els tres punts per no accentuar encara més una situació preocupant. Amb un bagatge pobríssim a camp contrari (vuit punts dels 36 possibles), no fallar davant l’afició és encara més imprescindible. I tenint en compte que el de demà a Montilivi (20.30 h) és l’últim partit de gener, i que a partir de dissabte que ve ja no hi haurà marge per refer res més de la plantilla, el grau de tensió i pressió serà molt alt. Tot el que no sigui superar l’Oviedo, que ocupa zona de descens a segona B, dibuixaria un panorama encara més fosc.

Martí no ha fet de revulsiu

J.D. / X.M.

Juan Carlos Unzué va ser acomiadat després de la sisena derrota en dotze jornades del Girona. L’equip va fer una revifalla amb l’arribada de Pep Lluís Martí, que no va perdre cap dels seus sis primers partits, als quals s’afegia l’empat contra l’Alcorcón (amb Juan Carlos Moreno a la banqueta) per fer una sèrie de set jornades invicte. De sobte, però, va venir l’apagada, amb tres partits seguits de lliga sense puntuar ni marcar. La victòria contra l’Extremadura no va tenir continuïtat a Tenerife (1-0), amb la qual cosa el Girona acumula quatre derrotes en cinc partits. L’efecte revulsiu que el club buscava amb el relleu a la banqueta no ha funcionat. Amb un partit menys que Unzué, Martí ha obtingut un punt més (seran quatre si guanya demà l’Oviedo). Si hi ha una altra ensopegada, les alarmes es tornaran a activar.

El marge per fitxar s’escurça

J.D. / X.M.

El Girona té activat el compte enrere del mercat de fitxatges, que es tanca divendres. Amb l’única incorporació fins ara del davanter Brandon Thomas, que ja ha jugat dos partits de lliga i un de copa, l’àrea esportiva encapçalada per Quique Cárcel té encara molta feina per executar, tot i que és una incògnita saber amb quants moviments acabarà tancant la finestra de mig curs. La troballa d’un migcampista de perfil defensiu és el gran maldecap que encara s’ha de resoldre i que s’allarga des que es va tancar el mercat d’estiu amb el fitxatge frustrat de Cristóforo, que també ha fallat al gener. Però reforçar el centre del camp amb un perfil que no té Pep Lluís Martí a la plantilla no és l’única voluntat dels responsables esportius, que també estan fent gestions per mirar de potenciar l’atac, sobretot tenint en compte el rendiment tan pobre de jugadors de segona línia cridats a marcar diferències. L’arribada de reforços, però, està forçosament condicionada a l’alliberament de fitxes. Tot plegat complica el trencaclosques, amb l’agreujant que el marge de temps es va escurçant.

Quants en perillen?

J.D. / X.M.

Amb les 25 fitxes del primer equip ocupades, és imperatiu que algun jugador deixi l’equip els pròxims dies per fer lloc. I potser més d’un, perquè el Girona té diversos fronts oberts. Una de les sortides teòricament més assumibles és la de Sebas Coris, que no ha debutat en tota la lliga (sí que ha participat en la copa). El central Santi Bueno, que tampoc ha tingut participació en la lliga, és un altre candidat a deixar lliure una fitxa, tot i que el fet que estigui disputant el preolímpic tampoc ajuda a trobar-li destinació imminent. Coris i Bueno, però, no són els únics que perillen, ni de bon tros. De fet, hi ha diversos jugadors que no tenen assegurat el lloc a la plantilla, tot i que s’hauran de quadrar interessos, fitxes i limitacions, tenint en compte que els sous dels futbolistes del Girona són dels més elevats de la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)