Girona

Una millora imperceptible

Lluny de ser el revulsiu esperat, Pep Lluís Martí veu reproduïts els maldecaps que va tenir el Girona amb Juan Carlos Unzué

El mallorquí arriba amb dos punts més al nombre de partits que va tenir de crèdit el navarrès

Dues derrotes convertides en dos empats. Aquesta és la diferència que hi ha entre la productivitat del Girona amb Juan Carlos Unzué i amb Pep Lluís Martí. Amb el frustrant empat a Montilivi contra l’Oviedo (1-1), l’entrenador mallorquí ha arribat al nombre de partits de lliga (12) que va tenir de crèdit Unzué, acomiadat precisament després de perdre a Oviedo. Els 16 punts de 36 que va fer l’equip amb el navarrès eren molt poca cosa per a un aspirant a tot, però els 18 punts acumulats amb Martí tampoc ajuden, ni de bon tros, a redreçar el rumb.

La classificació parcial és molt millor, perquè el Girona era onzè quan Unzué va ser destituït i, comptant només els partits amb Martí a la banqueta, ocuparia el sisè lloc. Però aquesta no és la diferència que hi ha ni en punts (2) ni en sensacions d’un equip que no troba la manera de ser regular i fiable ni d’encadenar alegries, amb una trajectòria molt preocupant a camp contrari i també amb desconnexions puntuals a Montilivi. Els números d’Unzué i Martí s’assemblen molt també en gols a favor (17-15) i en contra (16-15). El mallorquí va arribar a Montilivi amb l’encàrrec de donar solidesa a un equip que s’havia mostrat molt vulnerable, i el fet és que el Girona encadena onze partits (entre lliga i copa) incapaç de mantenir la porteria a zero. Tampoc han millorat amb l’exjugador del Mallorca futbolistes cridats a marcar diferències que ja havien mostrat impotència amb l’exporter del Barça. Només Cristhian Stuani menja a part, tant amb Unzué com amb Pep Lluís Martí.

Revifada i bloqueig

Unzué va resistir només dotze jornades, víctima de l’acumulació de derrotes (sis), de la pressió i les expectatives generades des de dins el club a l’estiu, i probablement també de l’excés de paciència de la temporada passada amb Eusebio. Després d’un partit sense gols contra l’Alcorcón amb Juan Carlos Moreno com a tècnic pont, Pep Lluís Martí va debutar amb estrella a Almendralejo (1-3). Els gironins, que amb Unzué havien estat incapaços d’encadenar més de dues jornades sense perdre, van fer un pas endavant i van estar fins a set jornades (comptant-hi la de Moreno) invictes. Una bona arrencada a la banqueta, amb quatre victòries i dos empats (14 punts de 18). De cop i volta, però, el col·lapse. La derrota a Sòria el divendres que tenia l’oportunitat de posar pressió als equips en zona d’ascens directe va ser el començament de la frenada en sec, amb una relliscada inesperada contra el Mirandés (3-0) per tancar el 2019, i la tercera derrota seguida, a Vallecas. Els 14 punts de 18 dels sis primers partits amb Martí han donat pas a un 4 de 18 –una sola victòria, a casa contra l’Extremadura– que ha accentuat la depressió.

Martí no ha estat la solució als mals del Girona, que té quatre dies per fer moviments a la plantilla. Un cop es tanqui el mercat, si la reacció no arriba, la banqueta tornarà a ser el focus fàcil per buscar un revulsiu.

DUES CARES

AMB UNZUÉ
1. Girona-Sporting 1-1 2. Albacete-Girona 1-0 3. Girona-Màlaga 1-0 4. Girona-Rayo 3-1 5. Cadis-Girona 2-0 6. Almeria-Girona 3-1 7. Girona-Las Palmas 1-0 8. Osca-Girona 1-0 9. Girona-Deportivo 3-1 10. Racing-Girona 0-3 11. Girona-Elx 0-2 12. Oviedo-Girona 4-2
15 gols a favor i 16 en contra
11è en la classificació parcial, a 3 punts del ‘play-off’ i a 4 de l’ascens directe
AMB MARTÍ
14. Extremadura-Girona 1-3 15. Girona-Tenerife 1-0 16. Ponferradina-Girona 1-1 17. Girona-Fuenlabrada 2-0 18. Saragossa-Girona 3-3 19. Girona-Lugo 3-1 20. Numància-Girona 2-0 21. Girona-Mirandés 0-3 22. Rayo-Girona 1-0 23. Girona-Extremadura 3-1 24. Tenerife-Girona 1-0 25. Girona-Oviedo 1-1
17 gols a favor i 15 en contra
6è en la classificació parcial de les últimes 12 jornades, a 4 punts de l’ascens directe
Amb Martí, el Girona va obtenir 14 dels primers 18 punts i n’ha fet 4 dels últims 18
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)