Girona

CRISTIAN GLAUDER

DEFENSA DEL FUENLABRADA

“A casa, en els partits hi ha joc directe i molta disputa”

“Fa set jornades que no guanyem, però estem tranquils perquè sabem en què hem de millorar”

“Acabarà a dalt, lluitant pel ‘play-off’ i, fins i tot, per l’ascens directe”

Davant de porteria Stuani sempre està amb la fletxa a punt; a més, tot el que fa dins del camp ho fa amb molt de sentit

Antonio Cristian Glauder (Algesires, Cadis, 1995) és un dels puntals del sorprenent Fuenlabrada que en el seu primer curs en el futbol professional continua instal·lat en zona de play-off. Al defensa central, adaptat a la posició de lateral esquerre, no el preocupa la mala ratxa de l’equip i se centra en l’objectiu de la permanència abans de rebre aquest migdia el Girona.

Fa dos mesos que no guanyen en la lliga, però continuen a dalt. Com es troben?
El vestidor està tranquil. Sabem en què hem de millorar, que hem de continuar en la nostra línia i en això estem.
La realitat és que estan en una situació molt còmoda.
T’adones de com és la segona divisió. Fa set jornades que no guanyem i continuem en llocs de play-off. Això fa veure com és de competitiva la categoria, és molt difícil guanyar i, com deia, estem tranquils. No estem encertats davant de porta, però estem allà a dalt, contents, i sabem quin és el nostre objectiu, la permanència.
Però no hi pensen, en el ‘play-off’?
Mentiria si digués que no ens fa il·lusió. Seria increïble i nosaltres volem ser-hi i jugar el play-off, però hem de tocar de peus a terra i ser conscients que és molt complicat i que primer hem d’assolir l’objectiu i després mirar cap a dalt.
Venen de segona B. S’ha notat gaire, el canvi de categoria?
Canvia molt. Sobretot en l’aspecte ofensiu crec que és el que més marca la diferència. Per exemple, en la presa de decisions, es decideix més ràpid. Hi ha molta qualitat també, gent que podria estar perfectament jugant a primera i està a segona.
A vostè li va prou bé: és defensa i ha fet quatre gols, el segon màxim golejador de l’equip.
És una situació que he viscut poques vegades. El curs passat no vaig fer cap gol i era una faceta que el mister m’havia dit que havia de millorar i de moment va bé i estic molt content.
De l’entrenador, Meré Hermoso, què me’n pot dir?
Té moltes virtuts, però a mi el que més m’agrada és que és una persona molt propera i això és clau. El jugador agraeix molt quan l’entrenador se li acosta ja sigui quan passa un mal moment i no juga, li dona suport i li explica en què pot millorar, o ja sigui quan juga perquè el continua motivant.
És el seu segon curs al Fuenlabrada. Vostè venia de jugar a Croàcia.
Vaig estar-hi un any, al Rudeš, i va ser una temporada complicada en tots els aspectes. Esportivament vam estar patint fins al final, lluitant per no baixar, i vam aconseguir-ho. I personalment també va ser un canvi molt brusc perquè era la primera vegada que marxava a fora, a l’estranger. És cert que fa temps que vaig marxar de casa, però no és el mateix i em va costar una mica. Era normal, al final em vaig adaptar i ara ho veig com un any molt bonic.
I el futbol allà és diferent?
Sí. En el mètode de treball, la manera de veure les coses, és un futbol més físic... És diferent.
També va estar al planter de l’Espanyol.
En tinc molt bons records. Especialment em quedo amb la convocatòria amb el primer equip en un partit contra l’Athletic, a San Mamés, a Bilbao. No vaig poder debutar però ho recordo amb molta il·lusió.
Va coincidir amb Marc Gual, que ha marxat del Girona i no s’hi podrà enfrontar diumenge. Què n’opina?
Em sembla un grandíssim jugador i també un gran noi. Com a futbolista té unes condicions enormes i ho ha demostrat. Segur que tindrà una carrera molt prolífica.
El 24 de novembre van visitar Montilivi. Serveix aquell duel (2-0) com a referència?
Sí, sabem en què vam estar malament i en què no i, a partir d’aquí, a casa, intentarem ser nosaltres i també intentarem contrarestar les virtuts del Girona.
Quin partit preveu?
Crec que serà un partit com la majoria al Fernando Torres: de molt joc directe i molta disputa.
Com veu el Girona ara mateix?
Estan en una dinàmica no gaire bona però tenen una plantilla tan àmplia i de tanta qualitat que acabaran a dalt lluitant pel play-off i, crec que, fins i tot, per l’ascens directe.
En la primera volta Stuani va decidir marcant els dos gols. És la principal amenaça?
Sense cap mena de dubte. Ja no només pels gols que marca sinó per tot el que fa dins del camp, tot ho fa amb molt de sentit. I, a més, és això... davant de porteria està amb la fletxa a punt, així que haurem d’anar amb molt de compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)