Girona

Com menys arribin, millor

La parella de porters del Girona és una de les menys sòlides de la lliga, ja que aturen menys de dues rematades a porteria a canvi de cada gol que encaixen

Els 33 gols que han encaixat els gironins han arribat amb el mateix nombre d’ocasions en contra que el Màlaga, l’equip menys golejat de la categoria amb 25 dianes

El partit al camp del Deportivo (2-2) va deixar una sensació d’impotència a l’afició del Girona, perquè el conjunt gallec va rendibilitzar al màxim les ocasions que va tenir. Dos gols en els dos primers xuts. I encara sort que Riesgo va treure una molt bona mà uns minuts després en un xut de Çolak. Un càstig molt dur per a l’equip de Pep Lluís Martí, que estava transmetent molt bones sensacions i que finalment va aconseguir un grandíssim empat.

Aquesta sensació d’impotència de veure com els rivals fan mal al Girona amb molt poc no és nova, ja que en línies generals al Girona se li han escapat molts punts aquesta temporada en partits en què el rival no ha hagut de fer gran cosa per veure porteria. La xifra global de 33 gols encaixats en 28 jornades no deixa de ser una llosa molt pesant per a un equip que aspira a l’ascens directe. De fet, el Girona és l’equip que més gols encaixa de la meitat de taula en amunt, i fins i tot equips com el Màlaga, el Rayo Vallecano o l’Sporting, molt per sota dels gironins en la classificació, encaixen menys gols –25, 28 i 29, respectivament–. De qui és la culpa que el Girona encaixi tants gols? És clar que és de tot l’equip, però és impossible no centrar la mirada en el rendiment de Juan Carlos i Riesgo. De fet, el canvi a la porteria a l’inici de la segona volta ja es va fer en part per mirar de millorar aquests registres, tot i que el detonant van ser unes molèsties de Juan Carlos. La realitat, però, és que cap dels dos porters pels quals el Girona va apostar a l’estiu han ofert un gran rendiment.

Paren poc

Que els dos porters del Girona no estan entre els que rendeixen millor de la categoria no és una qüestió de sensacions, ja que les estadístiques no els acompanyen. De fet, de cada tres xuts a porteria que rep el Girona més d’un acaba en gol. O el que és el mateix, els porters del Girona només fan 1,92 aturades a canvi de cada gol que encaixen. Un balanç nefast tenint en compte que el Girona rep més de tres xuts a porteria per partit. Detalladament, en les 24 jornades disputades els rivals del Girona han fet 96 xuts en què ha estat necessària la intervenció dels porters i 33 han acabat en gol, mentre que en 63 ocasions Juan Carlos o Riesgo l’han evitat.

Els números dels dos porters del Girona en aquest aspecte estan molt lluny del que acrediten les porteries més sòlides de segona divisió A aquesta temporada. L’equip que més destaca en aquest àmbit és l’Elx, que ha rebut 135 xuts a porteria aquesta temporada però tot i això només ha encaixat 30 gols, de manera que entre Edgar Badia –l’exporter del Reus és el més destacat de la lliga i només s’ha perdut un partit– i San Román han protagonitzat 3,5 aturades a canvi de cada gol encaixat.

De fet, només hi ha tres equips amb porteries menys sòlides que la del Girona. Els números de l’Oviedo, el Mirandés i el Fuenlabrada són pitjors que els de la parella Juan Carlos-Riesgo, tot i que els únics que ho són amb una notable diferència són els del conjunt madrileny. Els números del Fuenlabrada, de fet, són sorprenents, ja que els de Mere són també dels que menys gols encaixen de la lliga. Ara bé, els 27 gols que ha encaixat el Fuenlabrada han arribat després de rebre només 69 xuts a porteria aquest curs. Amb aquests números Biel Ribas ha protagonitzat només una aturada i mitja per cada gol encaixat.

Rendiment similar

Tot i que Riesgo encara no ha tingut gaire temps per mostrar-se i deixar el seu segell, la millora del rendiment a la porteria que es desitjava no s’ha aconseguit, i és que els números que va acreditar Juan Carlos en els 21 partits que va disputar i els que ha acreditat Riesgo des que es va guanyar la titularitat són molt similars, encara que de moment els del porter basc són lleugerament millors. El porter de Guadalajara va firmar en les seves actuacions un total de 51 aturades i va encaixar 27 gols –va fer 1,89 aturades per cada gol encaixat–. El basc, per la seva banda, ha firmat 12 aturades i ha encaixat sis gols, és a dir que per cada dues aturades que fa encaixa un gol, uns números que van empitjorar a Riazor perquè en les actuacions anteriors havia estat per sobre d’aquest registre.

El que sí que destaca és que en partits concrets els porters del Girona han tingut grans actuacions. Juan Carlos, per exemple, va ser sublim a Montilivi contra Las Palmas –quatre aturades per cap gol encaixat– i a Osca, tot i ser estèril (1-0), a banda del gol va fer set aturades. En el cas de Riesgo, el seu millor partit va ser el del triomf contra el Fuenlabrada (0-4), en què va evitar l’empat dels madrilenys amb quatre bones aturades.

UN VALOR SEGUR

Els dos primers, el Saragossa i el Cadis, tenen una de les porteries més sòlides

QUART PER LA CUA

L’Oviedo, el Mirandés i el Fuenlabrada són els equips amb pitjors números

LLEUGERA MILLORA

Riesgo fa dues aturades per cada gol que rep; millora per poc Juan Carlos

MOLT MAL AMB POC

De cada tres xuts a porteria que concedeix el Girona, més d’un acaba amb gol

Demà, contra l’equip que ha fet servir més porters diferents

O.R.

El Girona jugarà demà contra l’únic equip que ha utilitzat quatre porters diferents durant la temporada, la Ponferradina. Caro i Manu García es van partir la majoria de partits durant la primera volta, tot i que Gazzaniga també va arribar a disputar dos partits. I en el mercat d’hivern el conjunt castellanolleonès va incorporar René, que des del primer dia va aconseguir la titularitat i ha disputat els últims quatre partits. Amb l’exporter del Girona sota pals el conjunt d’El Bierzo no ha tingut sort, ja que de moment el rendiment ofert no és del tot positiu. En quatre partits la Ponferradina ha encaixat cinc gols en els onze xuts a porteria que ha rebut, uns números pobres –René ha fet poc més d’una aturada per cada gol rebut– que el Girona intentarà allargar a Montilivi. Els números de René en la primera volta amb l’Almeria tampoc van ser bons: va rebre 15 gols per les 28 aturades que va fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)