A Montilivi s’accepten regals

Amb les alarmes activades per la baixa de Stuani, el Girona va trobar un aliat inesperat, la defensa i el porter del Ponferradina, que van regalar l’1-0 a Brandon (10’) i el 2-0 a Borja (41’)

Control absolut dels locals i cinquè partit sense perdre (11 de 15)

Doncs qui es va disfressar de Stuani ahir va ser la defensa del Ponferradina. Pocs equips, per no dir cap, han donat al Girona les facilitats amb què el va obsequiar ahir el conjunt del Bierzo en un dia que a Montilivi hi havia una certa intranquil·litat per l’absència sobre la gespa del pitxitxi i jugador més determinant de tota la categoria. Era difícil superar l’errada de Son en l’acció que va propiciar l’estrena golejadora de Brandon, però René ho va aconseguir quan no va blocar una de les pilotes més toves i fàcils de la seva carrera i Borja es va trobar el 2-0 mastegat.

Sense treure cap mèrit als gironins, que sembla que al febrer han trobat aquella velocitat de creuer (11 punts de 15) que perseguien des de l’agost o el setembre, ahir van pesar molt més els errors visitants que no pas els encerts locals. Això sí, la lectura del partit dels de Martí va ser la correcta en tot moment: intensos fins que va arribar l’1-0, sòlids quan el Ponferradina va intentar fer tímidament un pas endavant i controladors absoluts quan, amb el 2-0, l’únic luxe que no podien permetre’s els blanc-i-vermells era fer el mateix que havia fet el seu rival: equivocar-se.

Brandon fa de Stuani

Content amb el rendiment de l’equip a Montilivi, Pep Lluís Martí va intentar tocar les mínimes coses possibles tot i estar obligat a haver de buscar solucions per fer l’últim canvi que hauria volgut fer per l’absència del principal actiu de l’equip. El tècnic va insistir amb la doble G a la sala de màquines –Rivera va tornar a la banqueta–, va jugar la carta de la velocitat a les bandes amb Aday i Jairo i va situar Borja García darrere de Brandon Thomas, el jugador més avançat.

Amb un bon treball de contenció, el Ponferradina hauria pogut complicar molt l’existència al Girona, que havia de deixar el recurs del joc aeri a l’armari o fer-lo servir només en les accions d’estratègia. Els locals van arrencar amb el peu dret i perseguint cada pilota com si fos l’última, conscients de la importància ahir que podrien tenir les segones jugades. Però el que va acabar sent determinant van ser els errors. En l’1-0 n’hi va haver tres: dos del Ponferradina (sobretot el de Son, que volent cedir al seu porter va regalar la pilota a Brandon Thomas, però també el de Manzanara, que va regalar una segona oportunitat al mallorquí) i un del Girona (de Brandon, que va fer una primera assistència deficient buscant Borja).

L’1-0 va servir per veure les coses d’una altra manera. I tot i que el Ponferradina va intentar avançar línies, no va poder superar ni una vegada la línia de quatre del Girona. Alcalá i Juanpe van fer avorrir Yuri –el Girona se li continua entravessant– i Maffeo i Mojica van tancar els carrils amb les ajudes d’Aday i de Jairo. Els del Bierzo no només no van ni trepitjar l’àrea de Riesgo, sinó que es van tornar a equivocar quan el descans ja treia el cap. Aquest cop, l’error va ser únicament atribuïble a René. Borja García va fer el 2-0 gairebé sense voler.

Partit resolt

Res no va canviar després del descans. Cada vegada que el Ponferradina tenia la pilota, arribar a la porteria local semblava una missió impossible. Bolo, que ja havia mogut fitxa en el descans, va esgotar tots els canvis en el minut 65 amb la substitució de Yuri, una mostra que el tècnic visitant ho veia tan negre com clar ho veien els aficionats locals. Arribats a aquest punt, Martí encara tenia els tres relleus per fer.

Tot i que els partits poden canviar en qualsevol moment, el 2-1 es va veure sempre com una possibilitat molt llunyana. De fet, el Ponferradina va afegir a les febleses defensives una inoperància absoluta en atac. Martí va trigar a moure la banqueta. El primer a entrar va ser Rivera en lloc de Gumbau, que quan té una targeta –i la té sovint– és un perill. El segon, un clàssic de Samu per Borja; i l’últim Gallar, que ahir va desaprofitar una nova oportunitat de treure’s l’espina i marcar el primer gol amb el Girona amb dos xuts massa desviats. A set punts del líder i a només dos de l’Almeria, els ulls d’avui estan clavats en els dos equips aragonesos per saber si el negoci del cap de setmana és rodó.

BRANDON

Va ser l’escollit per Martí per ser la referència i de seguida va fer el seu primer gol

TOT RESOLT

René va regalar el 2-0 a Borja García i el Ponferradina es va rendir abans del descans

EL SEGON ACTE

Els locals fins i tot van abaixar el pistó contra un rival també inofensiu en atac

A SET DEL LÍDER

Els gironins han retallat punts al Cadis i l’Almeria, en espera dels partits d’avui