Girona

El VAR encara no es té per la mà

2a divisió A. El videoarbitratge, d’estrena aquesta temporada en la categoria de plata, continua fent parlar i aquesta jornada ha protagonitzat polèmiques gruixudes, totes relacionades amb les mans

“No és penal. Tinc la mà enganxada al cos i les regles son clares. Jo no podia fer res en aquesta pilota, he ajuntat la mà al pit. No ho entenc. M’agradaria que l’àrbitre m’ho expliqués”, és la veu d’un dels protagonistes de la jornada, Josué Sa, defensa de l’Osca. Una infracció seva, que l’àrbitre no hauria d’haver assenyalat, va acabar marcant l’esdevenir del partit al feu del Rayo (2-0). Amb empat a 0 en el marcador, Ais Reig, tot i ser advertit pel VAR i revisar l’acció al monitor, va determinar com a penal unes mans involuntàries, que van fer explotar l’entitat aragonesa, que no és l’únic club que s’ha sentit perjudicat per un arbitratge aquesta jornada, farcida de decisions polèmiques, amb el VAR i les mans de fons. I és que el videoarbitratge, d’estrena aquesta temporada en la categoria de plata, continua fent parlar i deixant dubtes. “En els dos anys que fa que hi ha VAR, no s’ha assenyalat un penal en aquestes circumstàncies. No és penal. I jo crec que el VAR el crida per dir-li que no és penal, però ell ha decidit que sí”, va dir l’entrenador dels aragonesos, Michel. “Aquest penal no es pot assenyalar perquè no ho és”, va insistir el tècnic d’un Osca que es va queixar en un àmbit institucional: “Estem indignats i hem viscut situacions absolutament kafkianes que crec que han condicionat el partit”, va manifestar el conseller delegat de l’entitat, Manolo Torres.

També Las Palmas va mostrar-se molest per l’arbitratge aquest cap de setmana. Des de Canàries es va explicar ahir que el president de l’entitat, Miguel Ángel Ramírez, va trucar al president del comitè tècnic d’àrbitres, Velasco Carballo, per traslladar-li la seva disconformitat per l’ús del VAR, després de l’episodi succeït dissabte a Alcorcón (1-1), en què el col·legiat, Areces Franco, no va assenyalar un penal favorable al Las Palmas, per unes mans dins de l’àrea del local Boateng, punibles amb la nova normativa. El dirigent canari no va negar la trucada, ahir en declaracions als mitjans: “Tenim la suficient bona relació per manifestar de manera informal un malestar o desencant de forma educada. No volem tenir friccions ni amb el CTA i encara menys amb la FEF”, va dir Ramírez, traient importància al contacte, i, sobretot, intentant rebaixar la tensió després del que va dir Pepe Mel al final del matx. “Estem veient les imatges i és de bojos. Nosaltres ja sumem 13 penals en contra, dels quals 10 son iguals que la mà que no ha assenyalat. No ho puc entendre. Deu ser que quan juguem els del VAR estan de bars”, va etzibar en la roda de premsa, en què va revelar que l’àrbitre no tenia comunicació amb la sala VOR de Las Rozas. “Ens ha passat el mateix que ja ens va passar a Riazor. No hi havia comunicació entre el quart àrbitre, dit per ell mateix, i el VAR. No sé quant deu costar el VAR cada diumenge, però funciona de puta mare...”, va seguir irònicament.

Controvèrsia a quatre llocs

També en l’Albacete-Numància (2-1) i el Lugo-Oviedo (1-0) va haver-hi lloc per a la discussió. Al Carlos Belmonte, els de Sòria van ser perjudicats per un penal per mans del local Caro, que l’àrbitre no va assenyalar tot i ser advertit pel VAR. “No hi vull entrar”, va dir el preparador, Luis Carrión. A l’Anxo Carro, al Lugo li va tocar patir per un gol anul·lat a Manu Barreiro per mans prèvies de Gerard Valentín, una infracció realment difícil d’apreciar. “Que m’ho expliquin. Hi ha gent tranquil·la, mirant la jugada, l’àrbitre va tranquil a mirar la jugada... jo continuo sense veure on hi ha el problema per anul·lar el gol. No és per queixar-me, és que no ho aconsegueixo entendre”, va indicar l’entrenador del Lugo, Curro Torres. El VAR i les mans, a l’ull de l’huracà.

LES FRASES

No és penal. No hi podia fer res. M’agradaria que l’àrbitre m’ho expliqués
Josué Sa
DEFENSA DE L’OSCA

LA CONTROVÈRSIA

A l’Alcorcón- Las Palmas, al Rayo- Osca, al Lugo- Oviedo i l’Albacete- Numància
Que m’ho expliquin. Hi ha gent tranquil·la mirant la jugada. No ho entenc
Curro Torres
TÈCNIC DEL LUGO
És de bojos. No hi havia comunicació entre el quart àrbitre, dit per ell mateix, i el VAR
Pepe Mel
TÈCNIC DE LAS PALMAS
En aquests dos anys de VAR no s’ha assenyalat mai un penal en aquestes circumstàncies
Michel
TÈCNIC DE l’OSCA
Osca i Las Palmas han parlat a nivell institucional de l’ús de la nova tecnologia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)