Girona

El Mirandés, amb una cita per a la història

Front obert Els de Miranda afronten el duel a casa contra el Girona amb un ull posat en la tornada de les semifinals de la copa contra la Real Sociedad

Encara que el discurs de tots els jugadors i del mateix tècnic del Mirandés sigui unidireccional i anteposi els seus pensaments en el partit de lliga de diumenge a les 12 h contra el Girona a Anduva, tots els protagonistes saben que això és gairebé impossible amb un enfrontament històric de semifinals de la copa contra la Real Sociedad, també a Anduva, a la cantonada –dimecres 4 de març a les 21 h–. Si bé la professionalitat dels de Miranda no es posa en dubte, l’oportunitat de fer-la grossa i accedir a la final de la copa és un objectiu de nivell superior per a un club de segona A que la campanya passada militava a segona B.

El Mirandés aquest any viu un nou idil·li en la copa que li ha permès traslladar els bons resultats i el creixement com a equip a la lliga. Els d’Andoni Iraola van patir en les primeres eliminatòries contra equips de segona B com ara el Coruxo (4-5) i l’UCAM Múrcia (2-3), però a partir de setzens tres equips de primera han caigut a Anduva –el Celta (2-1), el Sevilla (3-1) i el Vila-real (4-2)–, un camí que ha portat l’equip merescudament a unes semifinals com a representant de segona A, un fet que no succeïa des que l’Atlético va militar a plata i hi va arribar en l’edició del 2000/01. En aquests últims vint anys, els equips de segona A només han pogut arribar com a molt a quarts de final d’una competició poc atractiva, ja que la lliga ja té 42 jornades –i quatre hipotètics partits de play-off per a alguns–, una molèstia per a la majoria.

Fins i tot en quatre temporades diferents cap equip de segona A va fer acte de presència al quadre més decisiu de la copa a partir dels vuitens, un fet que afegeix més mèrit a l’actual trajectòria del Mirandés i que evidencia, també, la falta de motivació de la majoria, que veuen molt poc probable enfrontar-se contra equips de la màxima categoria de renom i poder fer caixa.

Amb menys descans

A part de tenir a l’abast fer història i accedir a la final de la copa, un suculent premi, el tècnic i la plantilla del conjunt de Miranda de Ebro saben que la gestió dels minuts els permetrà arribar en millors o pitjors condicions al duel contra la Real Sociedad de dimecres. Els donostiarres van jugar ahir el seu partit de lliga contra el Valladolid, però el Mirandés juga demà contra el Girona, que ha estat pendent fins a última hora d’un possible canvi de data, denegat per la lliga. Iraola segurament confeccionarà l’alineació pensant en el duel de copa, però independentment d’això, els gironins saben que el d’Anduva serà un partit complicadíssim.

Curs 2019/20
Mirandés Semifinals
Curs 2018/19
Sporting Vuitens
Curs 2017/18
Cadis Vuitens
Numància Vuitens
Las Palmas Vuitens
Curs 2016/17
Alcorcón Quarts
Curs 2015/16
Mirandés Quarts
Las Palmas Quarts
Curs 2014/15
Cap
Curs 2013/14
Alcorcón Vuitens
Curs 2012/13
Las Palmas Vuitens
Còrdova Vuitens
Curs 2011/12
Alcorcón Vuitens
Còrdova Vuitens
Racing Vuitens
Curs 2010/11
Betis Quarts
Curs 2009/10
Celta Quarts
Curs 2008/09
Cap
Curs 2007/08
Cap
Curs 2006/07
Alavés Vuitens
Valladolid Vuitens
Màlaga Vuitens
Curs 2005/06
Cap
Curs 2004/05
Valladolid Quarts
Curs 2003/04
Alavés Quarts
Curs 2002/03
Múrcia Quarts
Curs 2001/02
Còrdova Quarts
Curs 2000/01
Atlético Semifinals

Anduva, un nou idil·li amb la copa

El Mirandés ja ha viscut en la copa nits màgiques per recordar. Tot i ser un modest i militar llavors a segona B, els de Miranda van arribar fins a les semifinals el curs 2011/12, com en l’actual edició, sorprenent diversos equips de primera. L’equip dirigit per Juan Carlos Pouso, comandat al camp per Pablo Infante, va superar en els setzens el Vila-real; en els vuitens, el Racing; en els quarts, l’Espanyol, i en les semifinals va perdre contra l’Athletic (1-2 i 6-2). En aquelles edicions, arribar lluny en la copa era tota una proesa, ja que a partir de vuitens els duels eren a doble partit. A Anduva, el Mirandés va empatar contra el Vila-real (1-1) i va vèncer el Racing (2-0) i l’Espanyol (2-1) per poder igualar la trajectòria de la Unió del curs 2001/02.

Sense entrades per a dimecres

El club de Miranda va emetre dijous un comunicat en el qual anunciava que han quedat esgotades les entrades per a matx de copa de dimecres contra la Real Sociedad. Anduva, amb una capacitat per a 5.759 espectadors,quedarà petit per al duel històric de l’entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)