3a divisió FEF

El Manresa demana paciència davant la crisi de la Covid-19

3a divisió. El club, en una situació crítica des de fa temps i gestionat per una junta gestora l’últim mes i mig, espera més informació del Govern i de les federacions abans de decidir quines mesures aplica

El confinament de tot el país i la conseqüent aturada de les competicions esportives està sent un maldecap per tots els clubs de futbol no professionals, que es veuen incapacitats per fer front als compromisos econòmics amb els jugadors i la resta de treballadors de l’entitat. Cada cas té els seus condicionants i, en aquest sentit, el Manresa viu una de les situacions més complicades del futbol català perquè la pandèmia del coronavirus no li podia arribar en un pitjor moment.

Precedents que ho compliquen

El club fa temps que viu una situació crítica a nivell econòmic que va provocar, al gener, la dimissió del president del club Luis Villa després de la suspensió de 12 partits del futbol base pels impagaments que hi havia en concepte d’arbitratges. Des de llavors la direcció del club recau sobre una Junta Gestora formada per Ruth Guerrero (presidenta), Pere Arévalo (secretari), Manel Villaplana (tresorer), Txema Pulido (àrea esportiva), David Luis (àrea social), Jose Luis Pérez (àrea empresarial) i Francesc Sòria (area de comunicació), un grup de socis que estaven preocupats per la situació del club. La nova direcció del club va aconseguir, abans de l’aturada total del club, pagar dues de les quatre mensualitats que es devien als jugadors i el cos tècnic del primer equip i a tot el cos tècnic del futbol base gràcies a la campanya #AlCongostiVola, on es sorteja un viatge a Nova York.

Amb tot aquest escenari previ, l’aparició del coronavirus a Catalunya ha acabat de complicar la situació del club perquè s’han aturat els ingressos.

Prudència

Vista la complexitat de la situació actual la Junta Gestora del club ha optat per no prendre cap mesura immediata i veure com evoluciona tot. “Els membres de la Junta gestora estem ens fulminem a missatges cada dia i és cert que hem posat sobre la taula algunes possibilitats però creiem que el moment que vivim és tan excepcional i les notícies evolucionen cada hora que es fa impossible prendre cap decisió. Tenim totes les possibilitats sobre la taula però també tenim molt clar que no ens precipitarem, i és que no volem fer un comunicat en un sentit o un altre perquè de moment no tenim ni idea de què és el millor. Si no som capaços de saber com ens afectarà a nivell personal tot això per la provisionalitat de tot, no podem dir què és el millor per una entitat futbolística”, assenyala el portaveu de la Junta Gestora Francesc Sòria. “Hem enviat un missatge a tots els membres del club demanant que tinguin paciència, que ens ho estem mirant”, afegeix Sòria, que creu que encara falta molta informació per poder estudiar una solució: “Encara falta tenir molta informació... No sabem com continuarà la competició ni de quines ajudes podrem disposar. Hem d’esperar a veure quines instruccions donen els governs i les federacions corresponents i això ens guiarà per quines mesures hem d’aplicar nosaltres. No sabem fins quan serà sostenible esperar però de moment ho hem de fer perquè és el més sensat”.

Conscients que molts clubs de la categoria han posat en marxa mesures com fer un ERTO, el Manresa té clar que el seu cas és molt particular. “Sembla que perquè un obri la boca els altres també s’hagin de pronunciar. És cert que ara no facturarem ni un euro i ara és impossible saber com podem sobreviure, però estem a l’expectativa i per això demanem comprensió als membres del primer equip i a totes les famílies. El que sí que farem és congelar els pagaments del futbol base, per tant no podrem pagar els entrenadors”, exposa Sòria. A més, el Manresa tindria molt difícil agafar-se a una mesura com l’ERTO. “Hi ha equips amb estructures més professionals que fins a cert punt és normal que ho facin però nosaltres a què ens hem d’acollir si la majoria de jugadors són col·laboradors. Aquesta és la realitat del futbol modest. Un dels nostres objectius era sobreviure perquè la junta que entrés pogués professionalitzar el club de cara la temporada que ve però això ens ha devorat”, destaca el portaveu, que

LA VALORACIÓ

Tenim totes les possibilitats sobre la taula però en aquest moment tan excepcional és impossible prendre cap decisió
Demanem a tothom del club que tingui paciència. Estem mirant quina és la millor opció que tenim i de moment no es pot saber
Les decisions i mesures que prengui el Govern i les federacions ens guiaran. Hem d’esperar més informació
No sabem fins quan serà sostenible esperar, però de moment creiem que és el més sensat
Francesc Sòria
portaveu junta gestora ce manresa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)