Territorial

Centrats de ple en el curs que ve, excepte els filials

1a catalana. La decisió sobre ascensos i descensos no afectarà el Palamós, la Jonquera, el Lloret i l’Escala, que ja miren la temporada 2020/21. El Girona B, amb possibilitats de pujar, i el Llagostera B, de baixar, són els únics que no poden desconnectar

Ara que ja és oficial que la temporada no es reprendrà, la majoria d’equips del futbol territorial poden preparar amb relativa tranquil·litat una temporada 2020/21 que, segons es preveu, encara pagarà els efectes del coronavirus. Segur que ho farà en l’aspecte econòmic, però podria ser que també ho fes en l’aspecte esportiu, i és que la data de retorn a la competició continua sent una incògnita. Els que poden començar a fer els seus plantejaments són els equips que no ocupaven ni posicions d’ascens ni de descens, i és que en aquests casos la incertesa encara regna sobre el seu futur en espera de com s’acabi resolent aquest factor. Per això caldrà esperar uns dies, i és que la FCF encara no ha donat a conèixer com serà l’enquesta que plantejarà als clubs, que hi hauran de dir la seva abans que la federació prengui la decisió definitiva. Els qui més atents estan a aquesta decisió són els equips de primera catalana, la màxima categoria del futbol territorial català.

Els filials, afectats

Dels sis equips de la demarcació gironina a primera catalana només n’hi ha dos que encara no tenen clar quin serà el seu futur, i curiosament són els dos filials. El Girona B sap que, es decideixi el que es decideixi, té un peu i mig a tercera, i és que el més probable és que el grup català generi dues vacants –una ja prevista per la retirada del Reus i una altra per un possible ascens assegurat a segona B–, però fins que no hi hagi els anuncis oficials no pot celebrar res. I en l’altra banda es troba el Llagostera B, cuer en el moment de l’aturada de la competició. El filial blau-i-vermell depèn de quina sigui la decisió final i només continuaria a primera catalana si s’acabés decidint que la temporada és nul·la.

Un curs més a primera catalana

A diferència dels filials, el Palamós, l’Escala, el Lloret i la Jonquera, per bé o per malament, ja saben que competiran el curs que ve a primera catalana passi el que passi. Qui pitjor va rebre la notícia és el Palamós, que estava en plena lluita per poder jugar la promoció i va quedar a només un punt del segon just abans de l’aturada. D’aquesta manera és el segon curs seguit que el degà es queda a les portes de l’ascens.

A l’Escala, el Lloret i la Jonquera, en canvi, la decisió de donar la temporada per acabada fins i tot els afavoreix en certa manera. I és que, després de flirtejar amb la zona baixa moltes jornades, els tres equips estaven fora de la zona de perill en el moment de donar per acabada la competició i s’han assegurat així la permanència sigui quina sigui la decisió final sobre els ascensos i descensos.

Només podrien buscar les pessigolles a la Jonquera, i és que els dos equips que té per sota havien jugat un partit menys, que els hauria permès igualar-lo o superar-lo. En aquests casos, però, la FCF sempre ha acostumat a mirar el coeficient de punts per partits jugats i amb aquest factor la Jonquera té millors números que el Mollet, el catorzè classificat i en perill de descens–segurament, per les vacants generades a tercera tampoc acabaria baixant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)