2a divisió FEF

Posició refermada

Sense variacions. La FEF aprovarà avui en una junta anul·lar les lligues de futbol no professional, organitzar uns ‘play-off’ exprés i no fer baixar cap equip

La FEF va comunicar ahir a les federacions territorials que manté la seva decisió en ferm de donar per acabades les lligues de futbol no professionals que organitza. Així doncs, la segona B i la tercera es donen per finalitzades de manera precipitada sense que hi hagi descensos en cap de les categories però sí premiats en forma d’ascens. És per això que l’ens esportiu estatal permetrà la disputa d’un play-off d’ascens exprés per determinar quins equips pujaran en cada categoria. Els quatre primers classificats de cada un dels quatre grups de segona B jugaran per l’ascens amb sorteig i emparellaments previs a partit únic i en una seu única –mantenint les bases de competició per formar els encreuaments–, mentre que els quatre primers de cada un dels divuit grups de tercera disputaran un play-off entre ells, també en una seu única que dictaminarà cada federació territorial.

L’Olot, frustrat

L’impacte a tots els nivells de la pandèmia provocada per la Covid-19 i qualsevol de les decisions que prenguessin les autoritats no podia deixar contenta la totalitat dels clubs. Un dels que queden amb cara de pomes agres és l’Olot. El conjunt de la Garrotxa travessava el seu millor moment del curs, havent encadenat nou jornades sense perdre i situat, quan faltaven deu partits, a cinc punts del quart classificat, del tercer i del segon. Les esperances dipositades pels olotins en l’opció que l’organització dels play-off exprés fos a vuit equips –els de Raúl Garrido han acabat setens– permetien als futbolistes mantenir l’activitat de cara a una hipotètica represa de la competició que no s’ha acabat donant. Per als garrotxins acaba, doncs, la que havia de ser la millor temporada de la seva història, però, tot i això, han convençut tothom, i a ells mateixos, que el seu projecte està prou madur per fer el pas endavant desitjat que es proposa des de fa anys.

El Llagostera respira

Tot i que tenia encara un marge prou confortable de set punts amb el descens i el play-out gràcies a la seva bona primera volta, els llagosterencs poden pensar ja, si no fa dies que ho fan, en la propera campanya, després de confirmar-se que no hi haurà cap equip que baixi de categoria. Si bé els gironins només estaven en espera, amb l’aprovació de la proposta que es farà avui a la junta de la FEF, ara sí, podran girar full i planificar la segona temporada consecutiva en el bronze després de l’ascens aconseguit fa gairebé un any.

Qui sí que somriurà d’orella a orella seran els quatre primers classificats a la fi de la jornada 28, que es va disputar a principis de març. En el grup 3, el Castelló, campió, i tres clubs catalans com el Barça B, el Sabadell i el Cornellà lluitaran per pujar a segona A, mentre que el Prat i el Badalona –a més de l’Oriola, l’Hèrcules i el València Mestalla– han salvat la categoria i competiran en una segona B en què s’albiren canvis estructurals. D’entrada, pujaran quatre equips a segona A, no descendirà ningú però pujarà un club de cada un dels divuit grups de tercera, fet que obliga de cara al curs 2020/21 a formar un cinquè grup amb vista a, el curs 2021/22, crear la reclamada segona B PRO, a mig camí de la segona A i l’actual segona B.

‘Play-off a 2a A’
GRUP 1
Atlètic Balears 58 punts
Ibiza-Eïvissa 56 p.
Atlético B 53 p.
Peña Deportiva 45 p.
GRUP 2
Logroñés 62 p.
Cultural 49 p.
Bilbao Athletic 49 p.
Valladolid B 47 p.
GRUP 3
Castelló 50 p.
Barça B 49 p.
Sabadell 49 p.
Cornellà 49 p.
GRUP 4
Cartagena 54 p.
Marbella 53 p.
Badajoz 49 p.
Ieclà 47 p.
‘Play-off a 2a B’
GRUP 5 (CATALUNYA)
l’Hospitalet 59 p.
Terrassa 53 p.
Sant Andreu 53 p.
Europa 50 p.

A tercera, el Peralada queda sense premi

Pel que fa a tercera, la FEF també preveu aprovar avui que acabi la lliga amb les actuals 27 jornades disputades. Tampoc hi haurà descensos, però l’anomenat play-off exprés serà entre els mateixos quatre primers classificats de cada grup; per tant, hi haurà un ascens garantit per a cada un dels divuit territoris que formen la categoria. La seu serà única i en la pròpia comunitat, i es preveu que es jugui entre el 10 i el 30 de juliol, una confirmació que deixa al Peralada amb la mel als llavis. El millor club gironí es trobava en cinquena posició, a quatre punts de l’Europa, i havia encadenat cinc triomfs. L’equip de l’Alt Empordà ha batallat per fer un play-off a vuit, però per falta de logística no ha pogut ser. A l’altra banda de la taula, el Figueres (14è) i el Banyoles (17è) continuaran una campanya més a tercera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)