2a divisió FEF

L’escenari ja és definitiu

2a divisió B i tercera. La FEF anunciarà avui que les lligues de futbol no professional queden finalitzades sense descensos i amb un ‘play-off’ exprés per pujar

Amb el vistiplau i suport del CSD (Consell Superior d’Esports), que va atorgar-li a principis de setmana la potestat de determinar com s’havia d’acabar el futbol no professional, la Federació Espanyola de Futbol (FEF) va moure fitxa. D’aquesta manera, l’ens presidit per Luis Rubiales va comunicar ahir a les federacions territorials que manté en ferm la seva decisió de donar per acabades les lligues de futbol no professional que organitza. Així doncs, la segona B i la tercera es donen per finalitzades de manera precipitada sense que hi hagi descensos a cap de les categories, però sí que es produiran ascensos.

És per això que la FEF, com havia proposat, estructurarà la disputa d’un play-off d’ascens exprés per determinar quins equips pujaran en cada categoria. Pel que fa a la segona B, les eliminatòries es disputaran a partit únic i en una sola seu, encara per determinar. Hi haurà una ruta de campions en què els quatre primers classificats de cada un dels quatre grups de la categoria de bronze (Atlètic Balears, Logroñés, Castelló i Cartagena) s’enfrontaran entre ells en unes eliminatòries que es decidiran per sorteig. Els dos guanyadors pujaran directament a segona A, mentre que els dos perdedors tindran una altra oportunitat en l’altra via, que constarà de tres eliminatòries. La primera enfrontarà els segons, tercers i quarts classificats dels quatre grups (segon contra quart i tercer contra tercer, uns encreuaments determinats per sorteig). D’aquí en sortiran sis vencedors que passaran a la segona eliminatòria, en la qual s’afegiran els dos derrotats de la ruta de campions i es disputaran quatre duels, també decidits per sorteig, dels quals sortiran quatre finalistes que disputaran l’última eliminatòria. Aquest serà el darrer pas; dues finals per a l’ascens, en què els dos conjunts que guanyin seran de segona A. El Barça B (segon), el Cornellà (tercer) i el Sabadell (quart) seran els tres catalans que buscaran l’ascens a la categoria de plata en un play-off que té com a data límit per disputar-se la primera setmana d’agost, i si per causa major no es pogués jugar serien els líders de grup els que pujarien.

El camí de la tercera

A la tercera divisió, el sistema de play-off d’ascens serà diferent i el premi de pujar a segona B se’l jugaran els quatre primers classificats de cada un dels 18 grups de la categoria. D’aquesta manera, l’Hospitalet (primer), el Terrassa (segon), el Sant Andreu (tercer) i l’Europa (quart), els quatre primers del grup 5, seran els catalans que lluitaran per una plaça en el bronze. La seu on es disputarà el play-off la determinarà la federació catalana (FCF) i el sistema d’eliminatòries també serà a partit únic amb semifinals (primer contra quart i segon contra tercer) i final. A més, un cop finalitzat aquest play-off, la FEF adjudicarà dues places addicionals entre els primers classificats de grup que no hagin aconseguit l’ascens, amb un sistema que encara s’ha de determinar, per completar un total de 20 ascensos de tercera a segona B.

Salvats

El fet de no haver-hi descensos ha fet respirar als equips que, just abans que s’aturés la competició, estaven amb l’aigua al coll. A segona B, els catalans Prat (setzè) i Badalona (dinovè) mantenen la categoria; a tercera, Igualada (divuitè) i Sants (dinovè), tampoc baixaran, en aquest cas, a primera catalana.

‘Play-off’ a 2a A
GRUP 1
Atlètic Balears 58 punts
Ibiza-Eivissa 56 p.
Atlético B 53 p.
Peña Deportiva 45 p.
GRUP 2
Logroñés 62 p.
Cultural 49 p.
Bilbao Athletic 49 p.
Valladolid B 47 p.
GRUP 3
Castelló 50 p.
Barça B 49 p.
Sabadell 49 p.
Cornellà 49 p.
GRUP 4
Cartagena 54 p.
Marbella 53 p.
Badajoz 49 p.
Ieclà 47 p.
‘Play-off’ a 2a B
GRUP 5 (CATALUNYA)
L’Hospitalet 59 p.
Terrassa 53 p.
Sant Andreu 53 p.
Europa 50 p.

Una reestructuració obligada a la segona divisió B

Tot plegat farà que la temporada vinent (2020/21) la segona divisió B comenci amb 100 equips, quan actualment en té 80 dividits en quatre grups. Davant d’això, la reestructuració de la categoria és obligatòria i la FEF va indicar que el curs vinent hi haurà cinc grups de 20 equips. A més, tot indica que el calendari es comprimirà ja que es disposarà de menys jornades i això farà que es competeixi amb un sistema de subgrups que garantirà 30 jornades. Acabada la temporada 2020/21, es crearà una nova categoria amb la seva pròpia competició, per a la 2021/22, entre segona A i segona B, que tindrà dos grups de 20.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)