3a divisió FEF

Sense Sant Andreu-Europa després de la polèmica

El futbol que ens hem perdut. En el partit d’anada els escapulats van denunciar els insults de Ton Alcover i el duel de la segona volta, que es podria jugar en el ‘play-off’, prometia ser d’alta tensió

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat que s’hagin donat per acabades totes les lligues fora de la LFP. Encara queden qüestions per resoldre’s. Per exemple, què passarà sobre els aspectes classificatoris i quan es podrà jugar el play-off exprés que en principi s’ha de disputar a segona B i tercera divisió. El que és clar, però, és que la suspensió provoca que l’espectador del futbol català es perdi una sèrie de partits, retrobaments i històries que haurien centrat l’atenció.

Un dels derbis que no es podrà viure, si més no en la lliga regular, és el Sant Andreu-Europa, que s’hauria hagut de jugar en la penúltima jornada de lliga. Si la rivalitat entre els dos clubs no era suficient, el partit de la primera volta va acabar d’encendre els ànims i el duel de la segona volta prometia ser d’alta tensió, encara més tenint en compte que possiblement els dos s’haurien estat jugant les garrofes per entrar a la promoció d’ascens o, si més no, millorar la seva posició.

En el partit que es va jugar el 5 de gener al Nou Sardenya, el Sant Andreu va aconseguir una important victòria (0-2) i en les celebracions es va obrir una guerra, després que Ton Alcover agafés un megàfon de la seva afició per celebrar el triomf. En la celebració, el capità dels quadribarrats va fer referència a l’afició escapulada i l’Europa ho va acabar denunciant per insults a la comissió d’ètica de la Federació Catalana de Futbol, que va decidir imposar una sanció a Alcover, tot i que el Sant Andreu el defensava. Des de llavors, la tensió entre els dos clubs és creixent, i un duel tan decisiu com el del final de lliga hauria encès de nou els ànims.

Tot i que el partit no serà possible viure’l en la lliga regular, encara hi podria haver un enfrontament directe aquesta temporada. En cas de disputar-se una promoció d’ascens els dos estan classificats i s’hi podrien trobar, tot i que el fet que un sigui tercer, el Sant Andreu, i l’altre, quart, l’Europa, fa que sigui més complicat que s’acabin jugant l’ascens a 2a. En tot cas, gaudir de l’espectacle que suposaria veure les dues aficions a la grada serà impossible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)