Girona

Orientació triplicada

Els entrenaments per grups han multiplicat la feina del cos tècnic del Girona, present en les tres sessions diàries per guiar els futbolistes

Actiu i enèrgic, Pep Lluís Martí segueix amb tot detall l’evolució dels jugadors

Una de les característiques que ha mostrat Pep Lluís Martí des de la seva arribada a Montilivi és l’energia i el caràcter que hi posa en el treball diari. Viu els entrenaments de manera molt activa, orientant, incentivant i corregint de manera constant els futbolistes. Ara que l’equip blanc-i-vermell treballa en grups de deu jugadors, el desgast s’ha multiplicat per al cos tècnic que encapçala el mallorquí, que viu de manera íntegra les tres sessions consecutives que programa cada matí a La Vinya. El d’avui serà el sisè matí consecutiu que els tècnics es passen de manera ininterrompuda, des de quarts de nou fins a quarts de dues, al damunt de la gespa dels camps de La Vinya.

Amb una plantilla llarga i el suport afegit de tres jugadors del juvenil i dos del filial, el Girona aprofita el nombre màxim de deu futbolistes per programar tres sessions. Per als jugadors, el canvi essencial respecte a l’activitat prèvia a la pandèmia –i que estan pendents de recuperar en la següent fase– és que no treballen amb tots els companys sinó només amb uns quants. L’activitat, però, és similar. Res a veure amb la feina que assumeixen els tècnics, que no es perden cap detall. Amb la gran diferència que ara orienten tres entrenaments cada dia. I, per fer-ho encara més reiteratiu, són sessions l’una darrere de l’altra, i amb treballs molt similars, si no calcats, perquè cada grup segueix les mateixes pautes de treball. Tot plegat, a més, ha coincidit amb una setmana de temperatures molt altes, fet que ha convertit en encara més dures les cinc hores llargues que el cos tècnic acumula cada matí als camps. Martí, que va tancar l’etapa de jugador el 2015 (amb 40 anys), a més de corregir i donar ordres als futbolistes, també participa de manera activa en treballs com els de carrera contínua.

Esperant l’altra fase

La plantilla del Girona té avui el sisè dia seguit de treball a La Vinya i demà descansarà, com ja va fer diumenge passat. “L’objectiu és intentar agafar la forma al més aviat possible, per estar ben preparats quan comenci la lliga”, va comentar Brian Oliván, que tenia ganes de treballar al costat dels companys, un cop superat el confinament –“es feia difícil entrenar al balcó de casa o córrer al pàrquing”– i la fase de sessions individuals, “més avorrits”. “Els entrenaments en grup són més reals. Ara ja tothom està amb moltes ganes i esperant poder passar a la següent fase.” El futbolista cedit pel Cadis assumeix els handicaps del retorn a la competició: “A més d’haver de jugar sense els aficionats, que sempre et donen una motivació extra, hi influiran les temperatures, que ara ja fa molta calor i ens hi hem d’adaptar. I després de dos mesos sense competir, hem d’agafar el ritme com més aviat millor.”

REITERATIU

Són tres sessions seguides amb treballs molt similars i amb molta calor

LA XIFRA

5
hores
diàries des de dilluns dedica el cos tècnic a dirigir tres sessions de grup (de 8.30 a 13.30 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)