Girona

Optimisme entre l’exigència

Girona. Quique Cárcel mostra un discurs positiu a les xarxes socials del club i subratlla que volien acabar la lliga “per tenir la sensació que tots ens hem guanyat els objectius al camp”

El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va ser ahir el protagonista de les xarxes socials del club, on es va penjar una entrevista en què repassava diversos aspectes de l’actualitat de l’equip i la competició. Cárcel va mostrar un discurs optimista per com veu l’equip i les possibilitats que hi ha d’aconseguir l’ascens, però al mateix temps admet que és conscient que les onze jornades que queden per disputar-se són d’una extrema dificultat per tots els condicionants que les envoltaran, les mesures extraordinàries, el poc descans entre els partits, el fet que no hi hagi públic als estadis i un llarg etcètera.

“Tenim una plantilla llarga i, més o menys, dos jugadors per línia que poden competir molt bé. Això ens pot ajudar, és cert, però aquesta circumstància que afrontem és molt curta, amb partits en poc interval de temps i de descans. Hi haurà molèsties, cansament, calor... La frescor mental que tingui l’equip serà un factor clau”, comentava Cárcel, que, com ja ha explicat anteriorment, creu que l’aturada i el confinament poden haver anat bé als futbolistes del Girona: “Crec que ens ha anat bé aquest reset després d’una temporada complicada i difícil per culpa del que va passar el curs passat. Ja sabíem que seria un any dur. A casa, tothom ha tingut moments per reflexionar, pensar i entendre com de complicat és l’objectiu que ens hem marcat. Tinc l’esperança que competim bé en els onze partits del final, que s’hauran d’afrontar com mai abans, sense públic, amb menys hores de descans entre partits, etc. Serà una sensació diferent però afectarà tots els equips, soc positiu.”

La plantilla del Girona fa tres setmanes que s’entrena gradualment per preparar-se per al tram final i decisiu. Primer ho va fer de manera individual, després en grups de deu i actualment en grups de catorze, un pas més cap a la tornada a la competició. “Els jugadors han tingut una professionalitat molt alta durant els mesos de confinament. Això ha estat possible, també, gràcies als mitjans que tenim al club. S’ha pogut treballar bé dins de les dificultats i això em fa ser optimista. I és que tenir un bon grup de treball i tots aquells aspectes invisibles com a club segur que farà que arribem a un bon nivell”, deia el barceloní, que hi afegia: “Estem il·lusionats i contents ja que veiem que tot el que hem passat s’està quedant enrere i sembla que competirem. Per culpa d’aquesta pandèmia hi havia la possibilitat de no jugar més, però veure l’equip entrenar ja fa tres setmanes i comprovar que s’apropa la competició ens canvia la cara. Volíem acabar la lliga per tenir la sensació que tots ens hem guanyat els objectius al camp.”

L’‘empenta’ de l’afició

Tot i que no podran accedir als estadis per culpa del distanciament social obligatori instaurat, el director esportiu del Girona no dubta que els aficionats tindran un paper clau en el reinici de la lliga. “L’afició és una d’aquelles coses que necessitaríem però que no tindrem a Montilivi. Els demano que confiïn en nosaltres, aquest desavantatge el tindran tots els clubs. Ho donarem tot, sempre han estat amb nosaltres i segur que des de casa o al carrer notarem el seu escalf i suport. Si estem a prop de l’objectiu segur que notarem les vibracions des del camp”, sentenciava un Cárcel que, com a director esportiu, viu amb incertesa els propers mesos, pel que fa a la planificació: “El confinament ens ha donat temps per pensar, analitzar amb més temps i planificar, però la incertesa serà brutal fins que no acabi el curs ben entrat el juliol o l’agost, si acabem jugant un hipotètic play-off.”

EL PROTAGONISTA

Tenim una plantilla llarga i, més o menys, dos jugadors per línia que poden competir molt bé, la frescor mental que tingui l’equip serà clau
Tinc l’esperança que competim bé els onze partits, que s’hauran d’afrontar com mai abans, sense públic i amb menys descans
A l’afició li demano que confiï en l’equip. Si estem a prop de l’objectiu notarem les seves vibracions
Quique Cárcel
director esportiu del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)