Girona

Ànsia de competició

Quan falten cinc dies per al retorn del Girona al futbol, Pep Lluís Martí ultima la preparació i insisteix a treballar el joc col·lectiu després d’una setmana en què ja ha pogut entrenar amb tota la plantilla

El tècnic veu el grup “motivat” i “conscienciat”

La minipretemporada entra, ara sí, en la recta final. La desescalada futbolística està a punt de posar el colofó: només queden tres dies perquè el Rayo Vallecano-Albacete obri foc amb la segona meitat del partit ajornat, i els equips ja treballen amb el focus posat en la competició. El Girona, però, té uns dies més per preparar-se, ja que no entra en escena fins dissabte, a les 19.30 h, al feu de Las Palmas. “Encara tenim coses a fer”, va explicar ahir Pep Lluís Martí, que va fer balanç als mitjans oficials del club gironí de l’estat de l’equip. “Hem de repassar temes tàctics i d’estratègia, i aspectes físics que són importants”, va indicar el tècnic, que després de setmanes d’entrenaments individuals i en grups reduïts, aquesta darrera ja va poder treballar amb tota la plantilla, fet que li ha permès ajustar aspectes del joc col·lectiu que no havia pogut abordar abans. “Tinc sensacions molt positives. Amb el grup ja al complet, podem introduir aspectes tàctics i treballar en espais més amplis, i és més fàcil practicar situacions més reals de partit. Són coses que realment ens feien falta. Estic molt content, ha estat una setmana molt productiva”, va dir.

El tècnic, però, sí que es va mostrar preocupat per com afrontarà el futbolista el fet de competir en un context tan diferent, sense públic als estadis. “Mirem Alemanya i veiem que no és una situació fàcil. El jugador es trobarà un ambient totalment diferent, i tenim aquesta setmana per preparar-lo mentalment”, va expressar. En aquest sentit, divendres l’equip va disputar un partit d’entrenament a Montilivi per tal de simular l’escenari que es trobarà a partir d’ara els dies de matx. A més, els jugadors van experimentar la sensació de tornar a jugar en un camp gran, onze contra onze i uniformats amb l’equipament reglamentari.

Pel que fa a les expectatives de la temporada, que el conjunt es jugarà en un mes i mig, el preparador no es va apartar de la seva línia moderada i es va fixar només en el més immediat: “Tenim 33 punts en joc. Hem d’intentar aconseguir-ne tants com puguem i sobrepassar els rivals que tenim al davant per arribar on volem arribar. És una competició de final rere final cada tres dies, i és important començar bé, perquè moralment et pot servir per agafar molta confiança i també per donar un cop sobre la taula de cara als rivals.” Serà, doncs, un tram final de campionat frenètic. El mallorquí veu el grup concentrat i a punt per jugar tan seguit després de més de tres mesos d’aturada. “Tots els jugadors tenen moltíssimes ganes de competir”, va asseverar. “Estan molt motivats, són molt conscients del que ens hi juguem. Serà difícil de dur, onze partits consecutius, gairebé sense descans, però estem preparats. Tenim una plantilla àmplia per poder afrontar el que ens queda de competició”, va manifestar també sobre una situació que ben segur que l’obligarà a fer rotacions: “La principal idea és intentar aprofitar el moment de tots, la condició física de tots, perquè és complicat que tots els jugadors puguin rendir cada tres dies durant onze partits seguits.” La competició ja treu el cap, Martí ultima la preparació.

LES FRASES

És una competició de ‘final’ rere ‘final’ cada tres dies i és molt important començar bé
Pep Lluís Martí
TÈCNIC DEL GIRONA
El jugador es trobarà un ambient totalment diferent i tenim aquesta setmana per preparar-lo mentalment
Ara podem introduir aspectes tàctics i treballar en espais més amplis, i és més fàcil practicar situacions més reals de partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)