Girona

Fins que faci falta

El Girona tanca acords amb els clubs d’origen dels set futbolistes que té cedits a la plantilla perquè allarguin l’estada a Montilivi fins a final de temporada

La majoria de préstecs tenen clàusula de compra

Hi havia discrepància entre la FIFA, que aconsellava prorrogar de manera automàtica els contractes que expiraven el 30 de juny, i els sindicats de futbolistes, que volien acords individuals. Amb l’embolic que generava una situació inèdita, els clubs s’han anat espavilant per no tenir cap ensurt. A Montilivi, la incertesa es concentrava en les cessions, molt més nombroses (set) que els futbolistes en propietat i sense lligam més enllà del 30 de juny, que es reduïen només al porter Asier Riesgo i Jonatan Soriano, pels quals no ha fet falta parlar amb altres clubs per entendre’s. El Girona no ha volgut córrer riscos i ha tancat acords amb els clubs d’origen dels futbolistes que té cedits per quedar-se’ls fins que s’acabi la temporada. Ja sigui el 19 de juliol –es tanca la lliga regular–, el 26 –voldria dir que el Girona queda fora del play-off en la primera eliminatòria– o el 2 d’agost, la data en què s’ha de decidir el tercer ascens cap a l’elit.

El Girona, amb la intenció inequívoca d’enganxar-se a la lluita pel retorn a primera, s’ha garantit no perdre per situació contractual cap futbolista dels que juguen cedits a Montilivi. Dels set que té, això sí, n’hi ha un que ja no podrà tornar a jugar. És Brandon Thomas, operat d’una greu lesió al genoll. El mallorquí està fent el treball de recuperació a La Vinya, molt pendent de com acaba la temporada el seu equip. Perquè, si el Girona acaba pujant, Brandon quedarà lligat a Montilivi per una clàusula de compra automàtica pactada amb l’Osasuna. És una fórmula recurrent, utilitzada també en futbolistes com Christian Rivera, Jozabed Sánchez i Pablo Maffeo. El lateral dret és, amb diferència, el futbolista cedit amb més rendiment i regularitat aquesta temporada. Després d’una experiència nefasta a Stuttgart, va tornar a Montilivi convençut que era el millor lloc per revifar-se. Només Granell i Stuani han jugat més minuts que el futbolista de Sant Joan Despí.

A l’inrevés, també

El Girona també s’ha trobat el cas invers, de futbolistes que té cedits a altres clubs. De fet, amb el Cadis l’entesa és doble, perquè en el líder de segona A hi continuarà jugant fins a final de curs Choco Lozano, que també està lligat amb una cessió amb clàusula de compra obligatòria en cas d’ascens. A primera, el Girona té cedits Yassine Bounou (Sevilla) i Bernardo Espinosa (Espanyol). A segona A, també hi ha el lateral Maxi Villa, a la Ponferradina. I a segona B, hi ha Iago López, lligat pel Girona fins al 2021 i amb la cessió prorrogada fins que el Logroñés acabi el play-off d’ascens.

NOUS TERMINIS

Pablo MAFFEO
STUTTGART
Hi ha clàusula de compra obligatòria en cas d’ascens. El lateral s’ha revifat a Girona després d’un molt mal pas per Stuttgart.
27 partits 2.194 minuts
IGNASI MIQUEL
GETAFE
Entre una lesió i falta de continuïtat, ha jugat molt menys del que s’esperava. La cessió inclou opció de compra.
7 partits 586 minuts
Jordi CALAVERA
EIBAR
Un dels jugadors menys utilitzats de la plantilla. L’acord de cessió també incloïa una opció de compra.
4 partits 239 minuts
BRIAN OLIVÁN
CADIS
Ha jugat molt poc i afrontarà el retorn arrossegant dos partits de sanció. Una altra cessió amb opció de compra.
6 partits 405 minuts
JOZABED Sánchez
CELTA
Si el Girona puja a primera, haurà d’activar una clàusula i pagar el Celta per un jugador amb molt poc protagonisme.
12 partits 494 minuts
Christian RIVERA
LAS PALMAS
Va deixar el Leganés al gener i va arribar a Montilivi cedit per Las Palmas, amb clàusula de compra obligatòria si es puja.
3 partits 76 minuts
BRANDON
OSASUNA
Lesionat de gravetat, ha dit adeu a la temporada. Està pendent de si hi ha ascens, que activaria la clàusula de compra.
9 partits, 2 gols 539 minuts

I A LA INVERSA

Els préstecs es prorroguen fins al 19 de juliol o el 2 d’agost, si l’equip fa tot el ‘play-off’
L’entesa és doble amb el Cadis, que manté Choco Lozano fins a final de temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)