3a divisió FEF

El Girona B agafa forma

3a divisió. El club, conscient del salt de qualitat, té molt encarrilada la planificació de la plantilla, que serà molt jove tot i no ser del tot sub-23

Ara que ja han passat unes setmanes des que el Girona sap que el filial competirà la temporada que ve a tercera, es comença a entreveure el pas endavant que això suposarà. I és que només un any després de trencar la filiació amb el Peralada el club torna a tenir un pont de màxim nivell entre el futbol de base i el primer equip. “Estem molt contents d’haver-ho aconseguit, i és que el fet de tenir el Girona B a tercera permet que els jugadors que surten de la nostra estructura vagin evolucionant. Era determinant aquest ascens per poder tenir una estructura de club professional i ara ens toca continuar amb la formació dels futbolistes, cosa que a primera catalana no ens podíem permetre com ens agradaria”, assegura el director del Girona B i del futbol de base, Albert Siria, que té clar que ara canvia tot l’escenari. “A més de poder donar continuïtat al talent que ens ve de sota, també podem portar talent que estarà més a prop del primer equip, i és que ara lògicament entrem en una relació més directa a l’hora de la gestió”, afirma.

Joventut i talent

Ara el pas endavant que fa el club amb el salt del filial a tercera s’ha de traduir en la confecció de la plantilla, que, com ja és oficial, tornarà a estar sota les ordres del tècnic Axel Vizuete. “No és que sigui necessari fer molts canvis, però sí que estem perfilant un equip sub-23, que és el que el club necessita, i ara la categoria ens ho permet. Aquest any ja havíem format un equip més rejovenit, però ara encara ho farem més. Tot i això, la base de la plantilla estarà formada pels jugadors que ja teníem, els que pugen del juvenil i jugadors que teníem cedits i que poden créixer jugant a tercera”, explica Siria.

De fet, la confecció de la plantilla ja està molt avançada, tot i que oficialment només se sap que hi seran Pau Víctor i Adrián Turmo, i pel que fa a la resta de noms s’haurà d’esperar que el club acabi de tancar tots els acords. De fet, els dos juvenils confirmats estan actualment en dinàmica del primer equip, com Jonatan Morilla, Ibra i Ilyas, que com que el club ha demostrat que compta amb ells el més lògic és que també hi siguin. Altres jugadors pels quals el club ha apostat en un moment o altre i que tenen tots els números per continuar són Pau Resta i Carlos Martínez. També és molt probable que hi siguin Jofre i Guillem Naranjo, que estaven cedits a l’Horta, i fins i tot Pachón, que ha estat cedit a l’Andorra i al Prat.

Del que no hi ha dubte és que la major part de les baixes respecte a aquesta temporada seran dels jugadors que ja no són sub-23, com ara Maik Molist, Venzal, Lluc Banús o Noah. Tot i que hi haurà dues excepcions, les de Dan Coll (23 anys) i Ferran López (24), que han rebut l’interès d’altres clubs però es quedaran per donar més contundència a la defensa.

LA VALORACIÓ

Era determinant aquest ascens per tenir una estructura de club professional. Ens podem permetre més coses que a primera catalana
La base de la plantilla es farà amb jugadors que teníem al filial, al juvenil o que estaven cedits
Albert Siria
director del girona b i del futbol de base
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)