Girona

L’altra copa Amèrica de Stuani

Suspès el torneig continental, el davanter no podrà disputar la cita amb l’Uruguai aquest estiu

En les mateixes dates jugarà el tram final de lliga amb el conjunt blanc-i-vermell, amb el qual s’hauria perdut un hipotètic ‘play-off’

No hi haurà copa Amèrica per a Cristhian Stuani aquest estiu. El davanter del Girona tornava a tenir cita continental amb l’Uruguai, on és un fix en les convocatòries d’Óscar El Maestro Tabarez, però la crisi mundial generada pel coronavirus va desembocar en la suspensió d’una competició que havia de començar aquest divendres i que està fixada ara per al juny del 2021. A canvi, però, l’ariet, que s’hauria perdut un hipotètic play-off d’ascens amb el Girona, no es quedarà sense futbol en aquestes dates, i és que la represa de la lliga, en què el conjunt blanc-i-vermell tornarà dissabte al feu de Las Palmas (19.30 h), garanteix onze jornades frenètiques en un mes i mig en què l’equip gironí es juga el seu destí. “Serà molt atípic. A vegades hi penso, hi ha onze partits que, al final, acaben sent com una copa Amèrica o un mundial, en què lluites per ser campió i al setè partit ja s’està definint el torneig”, va explicar ahir el charrúa, en declaracions als mitjans oficials del Girona, en què, com un dels capitans i una de les veus autoritzades del vestidor, va parlar del moment del grup i de com afronta aquest particular tram final de campionat, després de la llarga aturada. “Estem mentalitzats d’arrencar, sabent el que ens ve, que serà molt dur”, va dir.

En aquest sentit, el de jugar partits amb poc descans entre ells, Stuani es va mostrar especialment preocupat. “Vull arribar al màxim de bé possible, estar bé per a aquest tram amb partits tan seguits, amb períodes de recuperació molt curts. Tinc clar que serà complicat”, va asseverar. El futbolista de 33 anys és conscient de la dificultat de disputar partits tan seguits i dels riscos que això comporta tant individualment com col·lectivament. “És un tema de força mental. L’equip que sigui capaç de ser fort mentalment, d’estar unit, tindrà molt de guanyat. De fatiga, dolors i lesions n’hi haurà a tots els equips. No se’n salvarà cap”, va indicar. “Serà dur, però tenim la mentalitat de voler fer les coses bé igual que si juguéssim diumenge a diumenge. Ens hem de fer forts en l’adversitat”, va expressar el 7 blanc-i-vermell, que veu en la profunditat de la plantilla un avantatge: “Som una plantilla llarga, amb molts jugadors, i crec que en aquest moments es pot notar. És una situació nova i sabem que tocarà deixar-ho tot en aquest mes i mig per poder aconseguir l’objectiu que tan desitgem.”

Las Palmas a l’horitzó

L’estadi de Gran Canària serà la primera parada del Girona en la represa. El conjunt orientat per Pep Lluís Martí torna a una competició que va deixar després d’encadenar set jornades sense perdre. “Just ens va tocar aturar-nos quan estàvem en una dinàmica positiva de resultats. Volem començar forts, en aquesta línia, i sobretot sumar de tres en tres, que és el que ens permetrà acostar-nos a les posicions capdavanteres”, va asseverar Stuani, que també va referir-se al rival de dissabte, Las Palmas: “És molt bon equip, amb grans jugadors, que estaran com nosaltres, amb moltes ganes de guanyar. Tindrem moments de dificultat perquè ens falta aquesta continuïtat.” El màxim golejador de la segona divisió, amb 23 dianes, va manifestar que està preparat per “aconseguir més gols que serveixin per donar punts” i per “ajudar l’equip”.

El futbol es reprèn avui

Abans de visitar les Canàries, però, el Girona haurà vist ja per la televisió com roda la pilota en la categoria de plata. Tot i que la jornada 32, amb què es reprèn la competició, engega divendres, aquest vespre ja torna la lliga amb la segona part del partit ajornat Rayo Vallecano - Albacete (20 h). Aquest matx, suspès al descans fa gairebé sis mesos a causa dels càntics d’un sector de l’afició del Rayo dirigits a Roman Zozulia, obrirà foc en el futbol estatal després del període de tres mesos d’inactivitat. L’enfrontament, que tindrà lloc a l’estadi de Vallecas, es reprendrà amb el 0-0 al marcador amb el qual es va acabar la primera part i amb l’Albacete amb deu homes, ja que durant el primer acte Eddy Silvestre va ser expulsat. A més, cap dels dos tècnics, Paco Jémez per als madrilenys i Lucas Alcaraz per als manxecs, podrà alinear cap dels reforços del mercat d’hivern, ja que el reglament dicta que els únics futbolistes que poden participar en un partit suspès són els inscrits en la data (15 de desembre) en què es va disputar l’enfrontament.

23
dianes
encadena l’ariet en la lliga; ha superat ja la major quantitat de gols que ha marcat mai en una temporada sencera.

LA DADA

Tinc clar que aquest tram de partits, amb períodes de recuperació curts, serà complicat
Cristhian Stuani
DAVANTER DEL GIRONA
Serà molt atípic. Hi ha onze partits que es jugaran en un mes i mig, que, al final, acaba sent com una copa Amèrica o un mundial
El Girona juga dissabte, però avui (20 h) es disputa ja el que queda del Rayo-Albacete que estava ajornat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)