Girona

Els més secs de la represa

El Girona és l’únic equip de la lliga que no ha marcat des que va tornar la competició i ja acumula 336 minuts sense celebrar una diana

El conjunt orientat per Pep Lluís Martí acabarà la jornada en llocs de ‘play-off’ pels pèls

“Si no fem gols, no podem guanyar, i si no guanyem... no anem enlloc.” Pep Lluís Martí no amaga la seva preocupació per la falta de gol del Girona, llastrat en la represa de la competició per aquesta sequera que viu. I és que el conjunt blanc-i-vermell no ha vist porteria des que la lliga va tornar; en tres partits, zero dianes i, per tant, zero victòries, i és, de fet, l’únic equip del campionat que no ha anotat des que la pilota va tornar a rodar després de l’aturada. “El futbol són gols i àrees, i si no estem encertats, malament”, manifesta Martí, que ja fa 107 dies que no celebra una diana del grup que dirigeix. L’últim gol del Girona va ser el 7 de març a Montilivi contra l’Albacete (1-1), obra de Brandon, lesionat per a la resta de curs i molt enyorat per l’equip.

Tot plegat fa que els gironins ja acumulin 336 minuts sense anotar, registre al qual no s’havien acostat en cap moment de la temporada, en què el màxim temps que han estat amb el marcador a zero han estat dues jornades seguides. “El que més em preocupa és no generar ocasions. El primer dia [Las Palmas (0-0)] sí que és cert que no en vam generar, però en els altres dos partits [Racing (0-0) i Elx (1-0)] sí que ho vam fer”, reflexiona Martí sobre la productivitat ofensiva de l’equip, que ha anat en augment amb el pas de les jornades, encara que no ha estat suficient. Al conjunt blanc-i-vermell li està costant molt arribar amb claredat a la porteria rival i, sobretot, trobar Cristhian Stuani. El davanter charrúa, màxim artiller del campionat, amb 23 dianes, no ha disposat de gaires ocasions en zona de rematada, i les més clares que ha tingut se les ha generat ell. Per millorar en aquest sentit, Martí hi ha insistit en els dos últims partits ajuntant a tres quarts de camp Samu Sáiz i Borja García, dos futbolistes d’un perfil similar que havien coincidit molt poc a la gespa durant el curs, però la mescla, prometedora, no ha donat fruits de moment. Caldrà veure si aquest dimecres a Montilivi contra el Numància, rival al qual no va poder fer cap gol en l’enfrontament (2-0) de la primera volta, el tècnic continua apostant per aquesta fórmula dels dos mitjapuntes al darrere de Stuani amb un extrem obrint la banda o bé canvia de plantejament a la recerca del gol.

Sisè classificat

Amb l’ascens directe cada cop més complicat –és a 9 punts de distància i en queden 24 per disputar-se–, la via que s’entreveu com l’única per assolir l’objectiu és el play-off d’ascens. I aquesta via, un mínim per al Girona abans que comencés la temporada, tampoc serà senzilla. El conjunt blanc-i-vermell, de fet, acabarà aquesta jornada sisè, a la zona de play-off, però pels pèls. Les punxades del Rayo Vallecano dissabte (3-3 al feu del Dépor) i del Mirandés ahir (1-2 contra la Ponferradina) li han permès mantenir-s’hi, encara que aquests dos perseguidors empenyen i són molt a prop, a només un punt dels gironins.

LA FRASE

El futbol són gols. Si no fem gols, no podem guanyar, i si no guanyem... no anem enlloc
Pep Lluís Martí
TÈCNIC DEL GIRONA

LA DADA

107
dies
fa que el Girona no marca. L’últim gol el va fer Brandon el 7 de març (1-1, Albacete), el darrer partit abans de l’aturada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)