Girona

Francisco, mig miler de partits després

500 partits a la LFP. El Girona estrenarà etapa amb el tècnic andalús just després de complir a Màlaga els 500 partits consecutius entre segona A i primera, amb un balanç de 185 victòries, 142 empats i 173 derrotes

Diumenge era un dia històrica per al Girona, però lògicament la derrota al camp del Màlaga (2-0) i la mala ratxa de l’equip ho van deixar tot en un segon pla. I és que el club blanc-i-vermell complia el mig miler de partits consecutius a la LFP des que va aterrar a segona divisió A la temporada 2008/09. Dotze temporades, amb l’actual per acabar, que marquen la millor etapa de la història del club, amb els dos cursos anteriors a primera com a consumació d’un projecte en constant creixement, malgrat que ara toqui viure un moment delicat en la lluita per tornar a l’elit. Curiosament aquesta situació límit ha provocat que el número 500 suposi un canvi d’etapa al club, amb l’arribada a la banqueta de Francisco, que té l’objectiu d’aconseguir amb deu partits –els sis que queden de lliga i quatre de fase d’ascens– el que només ha pogut fer Machín, pujar l’equip a primera.

El tècnic andalús iniciarà el camí cap al partit número 1.000 i divendres es convertirà en el quinzè entrenador del Girona en aquesta etapa de la LFP. Un reguitzell de noms que han donat resultats molt diversos i entre els quals només quatre han aconseguit complir com a mínim una temporada sencera a l’entitat. Són Machín, Agné, Rubi i Eusebio, que lògicament lideren la taula de partits dirigint el Girona a la LFP. Machín en va dirigir 183, Agné 99, Rubi 46 i Eusebio els 38 de la temporada del descens a segona A. Darrere d’ells hi ha Narcís Julià (33), el recentment destituït Pep Lluís Martí (23), Ricardo Rodríguez (18), Salamero (14), Unzué (12), Javi López (11) i Josu Uribe (10). I per tancar la llista de tècnics, n’hi ha tres que no han arribat ni a la desena de partits: Cristóbal Parralo (9), Miquel Olmo (3) i Juan Carlos Moreno (1).

Dels 500 partits del Girona a la LFP, la gran majoria, 414, han estat a la categoria de plata; 10 en les tres promocions d’ascens a primera que ha disputat el club –cap amb èxit–, i 76 en l’etapa d’or de primera divisió. El balanç global és positiu, sobretot tenint en compte que els primers anys el patiment per salvar-se era constant. I és que el Girona ha aconseguit més victòries (185) que derrotes (173), mentre que ha empatat 142 partits; uns resultats que li han permès sumar 687 punts a la LFP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)