Girona

El protagonista

Valery Fernández

Torna l’electricitat per al tram final

No entrava en els plans de ningú que Valery Fernández jugués aquesta campanya. Lesionat a finals de juliol, quan en un amistós de pretemporada en la gira a Manchester contra el Derby County es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll esquerre, el curs s’havia acabat per a ell ja abans de començar-lo. Tot i això, l’aturada del campionat li va presentar un escenari impensable que li va permetre tornar a la competició i els tres mesos de confinament van servir-li per guanyar temps i estar a punt per a la represa de la lliga. Pep Lluís Martí el va tenir en compte, el va fer jugar dos partits (Las Palmas i Elx), una mitja hora en cada enfrontament; i Francisco també li té confiança, li ho està demostrant, ja que en els dos duels que ha dirigit l’equip l’ha fet jugar. Contra el Saragossa va disputar 12 minuts i ahir va ser titular, la primera vegada que surt d’inici en un matx des de la greu lesió.

I a El Molinón, el futbolista de l’Escala va rendir a molt bon nivell. Instal·lat en la banda dreta, en el primer temps va estar actiu i participatiu i el futbol ofensiu dels gironins es va generar majoritàriament des del seu perfil. Lleuger i afinat, el jugador de 20 anys va tenir la primera oportunitat del duel, amb una internada a dins de l’àrea que va finalitzar escorat i no va aconseguir creuar bé davant de Mariño i el xut es va estavellar a la xarxa exterior de la porteria. Més tard va tornar a intervenir amb verí en atac per, després d’una jugada individual, fer una bona centrada per a Àlex Gallar, que dins de l’àrea i de primeres, tampoc va superar el sentinella local, i va enviar la pilota als núvols.

Després del descans, Francisco va optar per canviar els extrems de banda, i el jove futbolista va passar a l’esquerra, des d’on no va poder continuar tenint l’impacte que havia tingut en el primer acte. La presència del conjunt a camp rival també va disminuir i finalment, lògicament, minvat ja per la falta de ritme, va acabar substituït per Jairo, en el minut 63. Tot i completar una notable actuació, el dorsal 34 –que tot i tenir fitxa del filial és membre de ple dret del primer equip– no va poder aconseguir contribuir amb la victòria. Va confirmar, això sí, que el Girona té un efectiu més per afrontar l’exigent tram final de campanya amb el play-off que s’hi entreveu. L’electricitat de Valery ha tornat.

63
minuts
2
driblatges completats
3
faltes rebudes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)