Girona

‘Stuanidependència’ màxima

Des que va aterrar al Girona, aviat farà tres anys, Cristhian Stuani ha monopolitzat el compte golejador de l’equip blanc-i-vermell. En els dos cursos a primera ja va ser, evidentment, el màxim anotador amb 21 (2017/18) i 19 (2018/19) dianes; en la primera campanya va anotar el 42% del total de gols del conjunt i en la segona el 51%. I l’impacte de l’ariet, el màxim artiller de la història del club en el futbol professional, aquesta temporada a segona A no ha estat menor fins ara. Al contrari, ha augmentat: Stuani és, amb 25 dianes, el pitxitxi de la categoria de plata i és l’autor del 58% dels gols del Girona.

Tot plegat fa que la dependència que té l’equip d’ell sigui de dimensions siderals. I és que de les 15 victòries obtingudes pel grup gironí en la lliga, només en dues no ha marcat l’uruguaià. Això mateix està pagant l’equip en la represa de la competició, en què dels set partits disputats, en cinc s’ha quedat sense veure porteria, un bagatge que ha deixat impossible la lluita per l’ascens directe i que no ha permès tampoc lligar encara el play-off. Des que es va engegar la competició, Stuani ha fet dos gols, en els dos únics triomfs –Numància (2-0) i Saragossa (1-0)–, i només Samu Saiz l’ha acompanyat en aquesta faceta.

Ajuda escassa

La falta de contundència a dalt del Girona és un dels mals que expliquen la decebedora campanya d’un conjunt que ha estat dirigit per quatre entrenadors. Fins a nou equips han celebrat més gols que el gironí en la lliga i, tret de Stuani, l’aportació anotadora de la resta de la plantilla és pobra. A part del davanter de 33 anys, només han marcat set jugadors més del Girona: Borja García (5 gols); Granell, Samu i Brandon (2), i Aday, Gumbau i Soriano (1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)