2a divisió FEF

El deler de tornar a competir

Fase d’ascens a 2a divisió B. L’Hospitalet, el Terrassa, l’Europa i el Sant Andreu encarrilen la recta final de la preparació per a la final a quatre en què es decidirà quin català puja de categoria

Hi ha poques alegries en la vida del jugador i de l’aficionat del futbol amateur i la Covid-19 va estar a punt de prendre la més important als de l’Hospitalet, el Terrassa, l’Europa i el Sant Andreu. Una promoció d’ascens, tant si es guanya com si es perd, és la benzina per la qual tot es mou en les categories menys glamuroses; equips fatigats que treuen forces del no-res sota el sol estival per intentar assolir la cota més alta possible. Arribarà dos mesos després i inclourà alguns asteriscs –el més important, la falta de públic–, però els equips podran lluitar per un ascens que, com a part positiva, deixarà un equip català més a la segona B, però com a part negativa, en deixarà tres que repetiran a tercera divisió. A Badalona, escenari de la batalla que es disputarà el 18, 19 (semifinals) i 25 de juliol (final), s’ha celebrat el pròleg de la fase, que va reunir representants dels quatre equips.

Amb la presència del president de la FCF, Joan Soteras; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, s’ha presentat la competició, que tindrà un format de final a quatre. La primera semifinal serà el 18 de juliol, en què es disputarà el partit entre el primer (l’Hospitalet) i el quart classificat (el Sant Andreu), mentre que la segona semifinal serà el diumenge 19, amb el xoc entre el segon, el Terrassa, i el tercer, l’Europa. La final, el dissabte 25, la jugaran els dos guanyadors i allà es decidirà l’ascens a partit únic. En cas d’empat al final del temps reglamentari, el vencedor quedarà determinat pel millor equip classificat. Per tant, no hi haurà pròrroga ni penals.

A més, si l’Hospitalet no pugés de categoria, els riberencs encara tenen una possibilitat més, ja que la federació espanyola té dues places obertes. Hi ha la possibilitat que el riberencs se la juguin amb altres primers no classificats en una fase addicional.

Mesures de protecció

La fase d’ascens quedarà marcada per les mesures de protecció contra la Covi-19. Es disputarà sense públic i només podrà accedir a l’estadi un nombre determinat de membres de l’equip. No hi haurà, però, concentracions.

LES REACCIONS

El partit contra l’Hospitalet serà un partidàs. Tenim moltes ganes de superar-los
José Antonio Llamas
capità del sant andreu
Tenim unes ganes boges que arribin els partits. L’equip s’està entrenant a un nivell fantàstic
Cristian Gómez
capità de l’hospitalet
La tornada ha estat molt ràpida, ens hem preparat al màxim. Tots estem molt motivats
José Ortega
capità del terrassa
Tot es decidirà per petits detalls ja que ens coneixem molt bé entre els equips. És el moment
Àlex Cano
capità de l’europa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)