Girona

Pragmatisme eficaç

Amb el mateix dibuix (4-2-3-1) i gairebé els mateixos protagonistes, Francisco ha aconseguit dotar de més personalitat i recursos el Girona

L’ascens directe és a cinc punts però el coixí respecte al setè és de quatre

Rentat de cara sense grans revolucions. Això és el que ha aconseguit Francisco en els tres partits que fa que és l’entrenador del Girona. El tècnic andalús ha dotat de personalitat l’equip i ha augmentat la seva solidesa defensiva, a més de la confiança i els recursos per atacar el rival més directe i vertical. Contra rellotge i sense poder aplicar tots els canvis de dibuix o de protagonistes que voldria, el d’Almeria ha aconseguit l’objectiu que es marcava la direcció esportiva amb la seva contractació, que no era altre que canviar la dinàmica de l’equip i convertir-lo en un grup competitiu. El pragmatisme ha estat l’ingredient principal de la fórmula de Francisco, que ha mantingut el 4-2-3-1 de Martí gairebé amb els mateixos protagonistes però, això sí, amb més insistència ofensiva i variants per jugar més estona en camp contrari. Tot i que els dos gols del Girona en les dues victòries recents han estat des del punt de penal –tots dos els ha fet Stuani–, les aproximacions de l’equip gironí han estat més regulars, les centrades buscant l’uruguaià més constants i la sensació de perill, sobretot amb un Samu Saiz en línia clarament ascendent, també més evident.

Els set punts de nou de possibles amb Francisco han estat un bon rèdit per aconseguir un marge de quatre punts respecte al setè classificat, actualment l’Elx. I és que el Girona no havia tingut un marge de quatre punts amb la primera posició de fora del play-off des de la jornada 31 –el màxim han estat cinc punts en la 29, després de guanyar contra la Ponferradina i sumar 11 punts de 15 de possibles.

La darrera victòria a Montilivi contra l’Almeria consolida els blanc-i-vermells en la zona de play-off, però els manté a cinc punts de l’ascens directe quan en queden nou per disputar-se. L’Osca és qui ha agafat avantatge en la segona posició després de vèncer contra l’Alcorcón (2-1) i veure com el Saragossa empatava a Tenerife (1-1) i l’Almeria perdia a Montilivi.

L’equip que ho té millor per pujar a primera és el Cadis. Els andalusos ho podrien fer ja avui si guanyen al Ramón de Carranza contra el Fuenlabrada, el vuitè classificat, ja que avantatja de set punts el tercer en la taula. En cas de no guanyar contra els madrilenys, els gaditans haurien d’esperar que el Saragossa tampoc guanyés a La Romareda contra l’Oviedo.

El Girona estarà atent al possible ascens del Cadis, i és que, després de viatjar a Lugo demà, els d’Álvaro Cervera podrien visitar Montilivi escassos dies després de complir l’objectiu i sense pressió, per acabar la lliga visitant l’estadi de l’Alcorcón.

Una solidesa en augment

Un dels aspectes més destacats del Girona, sobretot en el retorn a la competició al mes de juny, ha estat la solidesa defensiva de l’equip, que en els tres partits de Francisco a la banqueta ha arribat gairebé a la perfecció. Amb l’andalús, els gironins no han rebut cap gol i sumen ja 310 minuts amb la porteria a zero des que Sadiku va fer el 2-0 definitiu a La Rosaleda de Màlaga en el darrer partit de Pep Lluís Martí.

El Girona ha aconseguit en les 39 jornades disputades deixar quinze partits la porteria a zero, sis amb Juan Carlos sota els pals i nou amb Asier Riesgo. Amb el guipuscoà, juntament amb la regularitat creixent del central Ignasi Miquel en el perfil esquerre, el conjunt blanc-i-vermell ha guanyat en seguretat defensiva, un aspecte que sempre atorga premi. Els gironins només han encaixat tres dianes en dues de les vuit jornades disputades després del confinament de la població, precisament en les dues úniques derrotes, contra l’Elx (1-0) i a La Rosaleda contra el Màlaga (2-0). A Montilivi, on els números de l’equip són excel·lents, el rival no ha pogut perforar la porteria defensada actualment per Riesgo, i és que, com a local, el Girona ha aconseguit ni més ni menys que onze de les quinze porteries a zero que acumula aquesta campanya, a més de sumar 44 punts dels 59 que té en total.

ELS ÚLTIMS PARTITS

El Girona va a Lugo diumenge, ha de rebre el Cadis, que pot pujar avui, i viatjar a Alcorcón
Girona-Màlaga (j. 3) 1-0
Porter: Juan Carlos
Girona-Las Palmas (j. 7) 1-0
Porter: Juan Carlos
Racing-Girona (j. 10) 0-3
Porter: Juan Carlos
Girona-Alcorcón (j. 13) 0-0
Porter: Juan Carlos
Girona-Tenerife (j. 15) 1-0
Porter: Juan Carlos
Girona-Fuenl. (j. 17) 2-0
Porter: Juan Carlos
Fuenl.-Girona (j. 26) 0-1
Porter: Asier Riesgo
Girona-Osca (j. 27) 1-0
Porter: Asier Riesgo
Girona-Ponfer. (j. 29) 2-0
Porter: Asier Riesgo
Las Palmas-Girona (j. 32) 0-0
Porter: Asier Riesgo
Girona-Racing (j. 33) 0-0
Porter: Asier Riesgo
Girona-Numància (j. 35) 2-0
Porter: Asier Riesgo
Girona-Saragossa (j. 37) 1-0
Porter: Asier Riesgo
Sporting-Girona (j. 38) 0-0
Porter: Asier Riesgo
Girona-Almeria (j. 39) 1-0
Porter: Asier Riesgo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)