Un gol al 96’ frustra el Girona al feu del Lugo (2-2)

2a divisió A. Christian Herrera empata just al final i evita una victòria visitant que hagués posat als gironins a 2 punts de l’ascens directe

Tot i que la irregularitat ha estat la protagonista de la temporada, el Girona ha estat a 30 segons d’acabar el campionat competint per l’ascens directe. Una diana de Christian Herrera al minut 96, moment que el partit estava 1-2 favorable als catalans i agonitzant, ha acabat per liquidar les opcions dels blanc-i-vermells de ser segons. Ha estat l’enèsima decepció de la temporada d’un equip que no ha ofert una versió gens lluïda a l’Anxo Carro, però que malgrat tot ha tingut la victòria a la mà.

No ha pogut doncs l’equip de Francisco sumar tres punts en un duel en què gairebé tot el què ha passat transcendent ha estat a pilota aturada . El guió ha estat el d’un conjunt blanc-i-vermell amb la possessió, intentant fer mal a un tancat Lugo sense exit. Els gironins no aconseguien concretar cap de les seves aproximacions, tret de amb centrades a l’àrea força innocents. Tot i dominar però, han estat els locals els que s’han avançat, al minut 18; una falta penjada des de mig del camp, mal defensada pels visitants ha acabat a peus d’Iriome que no ha perdonat davant Riesgo.

Li ha tocat seguir remant al Girona que s’ha fet un fart de llançar córners, mitjançant Granell, i en un d’ells ha acabat provocant un penal. Un xut de Mojica ha estat bloquejat amb el braç per Rahmani i la pena màxima la transformat el de sempre, Cristhian Stuani, que ha igualat el partit just abans de la pausa d’hidratació, al minut 30.

Poc o res ha passat fins al descans del qual el Lugo n’ha sortit revitalitzat. Els de Juanfran han jugat a camp rival i s’ha aproximat a àrea gironina durant un primer tram en què els visitants han tingut els moments de més dificultat del duel. Se n’han sortit els blanc-i-vermells que han tornat al guió del primer temps. Amb la pilota, dominant però sense acabar de ser incisius. Només amb córners ha generat perill; un remat de cap claríssim d’Ignasi Miquel a boca de canó que ha aturat Cantero i un xut de Diamanka en un altre servei de cantonada neutralitzada també pel porter.

Només a pilota aturada creaven els visitants, i així ha arribat 1-2 d’Aday, que de falta directa des de la frontal ha avançat als gironins. Amb l’avantatge el Girona ha intentat que no passés res més, però no ha pogut evitar que Christian, en la última jugada del partit, es fes amb una pilota caiguda després d’una despenjada del central Djaló que s’havia posat de davanter centre i empatés el partit des de dins de l’àrea.