Girona

Ni de jugada, ni d’estratègia

Secs. Al Girona li està costant una barbaritat generar ocasions a partir del joc i amb Francisco només ha marcat de penal o de falta directa. L’equip tampoc està traient rèdit a les altres accions a pilota aturada

Des de la represa de la competició, fa un mes, el Girona està tenint un problema molt seriós amb el gol. I és que, en nou partits, el conjunt blanc-i-vermell només ha marcat sis dianes. Aquesta sequera és el que va condemnar Pep Lluís Martí a la destitució i és el que, ja amb Francisco a la banqueta, l’ha privat d’acabar el campionat competint per l’ascens directe. De fet, els números canten i palesen com li costa, a l’equip, generar ocasions a través del joc; d’aquests sis gols que ha anotat des de l’aturada, tres han estat de penal; un, de falta directa, i només dos, de jugada. Tots, a més, en el mateix partit, contra el Numància (2-0). És a dir, dels últims nou enfrontaments, el Girona no ha estat capaç de marcar un gol de jugada en vuit.

És la tònica de la temporada, que els rivals l’esperin al darrere, endreçats i li cedeixin tot el protagonisme amb la pilota. I en aquest context no ha trobat solució ningú, i el conjunt blanc-i-vermell ha mostrat sempre grans dificultats per generar volum ofensiu. Ara, en aquesta tornada de la lliga, el problema ha crescut i, sense anar més lluny, amb Francisco al capdavant, tot i no conèixer la derrota –2 victòries i 2 empats–, l’equip no ha marcat encara de jugada. Dels quatre gols, tres han estat de penal i un, de falta directa, i el tècnic és conscient que no queda cap més remei que millorar aquest aspecte: “Hem de sumar més gent a dins de l’àrea per tenir possibilitats de fer gol”, ha insistit darrerament.

Però és que si en accions de joc li costa crear i anotar, tampoc en l’estratègia va sobrat el Girona i dels 46 gols que ha marcat el grup blanc-i-vermell en la lliga, només cinc han estat de córner (2) o de falta lateral (3). L’equip no acaba de treure rèdit a aquest tipus d’accions, malgrat tenir a la plantilla especialistes com ara Àlex Granell en la centrada, o futbolistes amb un imponent joc aeri com per exemple Stuani, Ignasi Miquel o Juanpe. En els últims quatre duels amb el nou entrenador ha xutat una mitjana de set córners per partit, sense que en cap la pilota acabés a dins. El màxim que n’ha tret va ser en l’últim matx, al feu del Lugo, on va executar fins a nou serveis de cantonada, un dels quals va acabar en penal a favor.

FALTA DIRECTA (3)
Granell J. 14- EXT-GIR (1-3)
Des d’uns 40 metres, Granell, aprofita el fort vent, prova directe el que semblava que havia de ser una centrada a l’àrea, i sorprèn el porter.
Aday J. 23- GIR-EXT (3-1)
A la frontal de l’àrea, Aday treu un magistral colpeig amb el qual supera la barrera i fa entrar la pilota per l’escaire.
Aday J. 40- LUG-GIR (2-2)
A la frontal de l’àrea, Aday xuta directe i marca després que la pilota toqui la barrera.
CÓRNER (2)
Gual J. 12- OVI-GIR (4-2)
Borja posa un córner passat al segon pal, Juanpe, de cap, la posa a dins de l’àrea petita, la defensa rival refusa malament i Gual, hàbil, ho aprofita per rematar de volea cap a dins.
Stuani J. 23- GIR-EXT (3-1)
Córner servit per Granell al cap de Juanpe, que, des del punt de penal, remata desviat i prolonga l’esfèrica al segon pal, on hi ha Stuani, que posa la cama i marca
FALTA LATERAL (3)
Gual J. 9- GIR- DEP (3-1)
Falta penjada per Granell des de la zona de tres quarts que entre Alcalá i un rival al punt de penal despengen per a Gual, que emboca a l’àrea petita.
Stuani J. 25- GIR-OVI (1-1)
Stuani, de cap, remata directament a la xarxa un servei de falta lateral executat per Granell.
Stuani J. 28- DEP-GIR (2-2)
Falta lateral servida per Granell, Juanpe remata i, després de rebots i refusos, Borja la posa amb un toc subtil i Stuani supera el porter.
PENAL (10)
Stuani J. 4- GIR- RAY (3-1)
Stuani J.7- GIR- LPA (1-0)
Stuani J. 15- GIR-TEN (1-0)
Stuani J. 18- SAR-GIR (3-3)
Stuani J. 19- GIR-LUG (3-1)
Stuani J. 28- DEP-GIR (2-2)
Stuani J. 30- MIR-GIR (1-1)
Stuani J. 37- GIR-SAR (1-0)
Stuani J. 39- GIR-ALM (1-0)
Stuani J. 40- LUG-GIR (2-2)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)