2a divisió FEF

LES ELIMINATÒRIES D'ASCENS

BARÇA B-VALLADOLID B

Un filial sòlid i eficaç

El rival del Barça B. El conjunt blaugrana s’enfrontarà en la primera eliminatòria contra el Valladolid Promesas, el quart classificat del grup 2 amb només cinc derrotes en 28 jornades

El Barça B haurà de suar de valent si vol superar la primera eliminatòria a partit únic que l’enfrontarà al Valladolid Promesas, un altre equip filial d’un club de primera (diumenge a les 20.00 h). Els castellans van acabar la lliga en quarta posició del grup 2 quan la pandèmia de la Covid-19 ho va aturar tot, sumant 47 punts, només dos punts menys que el segon i el tercer classificats, la Cultural Leonesa i el Bilbao Athletic respectivament, i amb un marge de tres punts amb el cinquè, la Real Sociedad B.

El conjunt val·lisoletà és un bloc sòlid i compensat en totes les línies. Dirigits per Javier Baraja, durant més d’una dècada futbolista del primer equip a principis dels 2000 i germà de Rubén Baraja (actual entrenador del Tenerife), el Valladolid Promesas només ha perdut cinc partits en les 28 jornades disputades del campionat. I és que, quatre de les cinc ensopegades dels castellans (totes a domicili) van ser en les primeres deu jornades de lliga, és a dir, que el filial va perdre només un matx dels posteriors divuit que va disputar en el grup 2.

El Valladolid fa anys que intenta cuidar el seu futbol base per nodrir al seu primer equip d’algun dels futbolistes amb projecció que posseeix. Ja aquest curs, jugadors com Marcos André o El Hacen partien com a membres del Valladolid Promesas, però han acabat fent el salt a segona A per convertir-se en homes importants al Mirandés i el Lugo respectivament (el central Salisu, una de les sensacions de primera té dorsal del filial).

De fet, tot i que per circumstàncies de lesions i exigències de la competició de primera, algun dels jugadors del filial han estat ajudant a Sergio González a completar onzes i convocatòries. Sense anar més lluny, Kike Pérez va ser titular contra el Barça en l’últim partit de lliga disputat al Nuevo Zorrilla, mentre que Víctor García va fer el gol del Valladolid en la derrota a Mestalla contra el València (1-0).

Com a estilet golejador, els val·lisoletans, però, compten amb Miguel de la Fuente, autor de 14 dianes, el màxim golejador del grup 2 de segona B i el principal perill en la línia ofensiva dels de Baraja. Alende, Doncel, Oriol Rey o els ja citats Kike Pérez i Víctor García són els altres puntals de l’equip castellà, que també compta amb un exjugador del Barça B el curs passat, el vallesà Ignasi Vilarrasa.

El Barça B es trobarà al davant un equip conjuntat, sòlid, regular i difícil de superar, unes característiques que el fan ser un rival molt complicat en la modalitat de partit únic que s’ha decretat en el play-off d’ascens a segona A exprés, un contrincant amb la il·lusió d’aconseguir fer el salt a plata per primera vegada des que es va fundar el 1944.

MAL INICI

El Valladolid va perdre quatre partits en les primeres deu jornades de lliga

LÍNIA ASCENDENT

El filial només va perdre un matx en les últimes divuit jornades que es van jugar

EXBLAUGRANA

Ignasi Vilarrasa, fins l’estiu passat al Barça B milita en l’actualitat al filial del Valladolid

PROTAGONISME

Kike Pérez, titular contra el Barça, o Víctor García han estat citats amb el primer equip

VALLADOLID B

Població:
Valladolid
Any de fundació:
1944
Historial:
42 temporades a 3a divisió 19 temporada a 2a divisió B 8 temporades a la territorial
Socis:
22.004
Estadi:
Campos Anexos Estadio José Zorrilla (750 espectadors)
Web:
realvalladolid.es
Twitter:
@realvalladolid
President:
Ronaldo Nazário
Dades 2019/20:
47 punts 12 victòries 11 empats 5 derrotes 43 gols a favor i 28 en contra
Pitxitxi:
Miguel de la Fuente (14 gols)

LA PLANTILLA

Porters
Samuel 23 anys
Gaizka Campos 23
Defenses
Apa 20
Corral 22
Jaime 25
Raúl Navarro 26
Alende 22
Miguel Rubio 22
Vilarrasa 20
Migcampistes
Víctor García 22
Doncel 23
Zalazar 22
Pablo 20
Mancuso 22
Kike Pérez 23
Oriol Rey 22
Fran Álvarez 22
Davanters
Miguel de la Fuente 20
Raúl Uche 22
Entrenador
Javier Baraja 39
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)