2a divisió FEF

LES ELIMINATÒRIES D'ASCENS

SABADELL-ATLÉTICO B

La qualitat d’un filial d’equip de Champions

El rival del Sabadell. El conjunt arlequinat se les haurà amb l’Atlético B, un bloc format per futbolistes amb gran projecció aspirants a promocionar en un dels equips punters a nivell europeu

Al Sabadell li ha tocat un dels ossos més durs de rosegar en el primer encreuament del play-off d’ascens exprés a segona A. Els emparellaments entre els tercer classificats ha fet que els arlequinats es vegin les cares amb el filial de tot un club de Champions League com l’Atlético, amb tot el que comporta a nivell de gestió, pressupost i futbolistes amb projecció a les seves files. El conjunt madrileny dona un impuls cada curs al seu futbol formatiu per tal d’equiparar-se al dels altres grans clubs d’Europa i en la fornada del filial hi comencen a treure el cap jugadors que poden marcar tendència i que ja han pogut debutar amb el primer equip dirigit per Diego Pablo Simeone.

Tercers en el grup 1 de segona B, els matalassers han traçat la seva particular temporada de 28 jornades de més a menys. La primera volta dels jugadors dirigits per Nacho Fernández va ser per treure’s el barret. De fet, l’Atlético B va acabar líder la primera meitat de la lliga amb 42 punts, els mateixos que l’Atlètic Balears, l’equip que va acabar primer abans que la Covid-19 ho aturés tot. El filial va sumar 42 punts amb 13 victòries tres empats i tres derrotes i 40 dianes a favor, unes xifres d’un altre planeta que van acabar normalitzant en una segona volta en què va sumar només onze punts en nou jornades.

Els números totals van situar als blanc-i-vermells en aquesta tercera posició a cinc punts del líder, l’Atlètic Balears, a tres de l’Eivissa i amb un marge vuit punts respecte el quart classificat, el també balear Peña Deportiva.

Els madrilenys compten amb futbolistes determinants com Óscar Clemente o Darío Poveda, autors els dos de deu gols en la lliga, tot i que el darrer amb només deu jornades. L’ex del Vila-real B va patir una greu lesió que està batallant per superar gràcies al temps de marge que ha tingut amb el confinament i l’aturada de la competició fins aquest cap de setmana.

El jove Sergio Camello, de només 18 anys, ha estat el jugador que ha agafat galons en atac (5 gols), una responsabilitat compartida amb altres companys com Rodrigo Riquelme, de 19 anys (5 dianes), o Germán Valera, de disset (4). En la plantilla del filial, hi ha jugadors com Manu Sánchez que ha disputat algun partit com a lateral esquerre del primer equip(235 minuts), a més de debutar en el que va de campanya Toni Moya, Riquelme, Camello, Poveda, Clemente i Varela i anar-hi convocats Álvaro García i Ricard Sánchez, de Sant Jaume dels Domenys.

L’Atlético de Madrid va fer una inversió durant el mercat d’hivern per potenciar encara més al seu segon equip amb la incorporació dels catalans Josep Calavera, germà de Jordi Calavera, jugador cedit per l’Eibar al Girona, que havia començat el curs al Castelló i que havia jugat la temporada passada al Lleida Esportiu, i també l’extrem saltenc Abde, procedent del Cornellà. Tota una declaració d’intencions amb l’objectiu de pujar de categoria, una fita que intentarà evitar el Sabadell, que avui ha marxat cap a Màlaga amb el comiat i el suport de l’afició arlequinada a les portes de la Nova Creu Alta.

LA 1A VOLTA

L’Atlético va ser el millor del grup 1 amb 42 punts, 40 gols a favor i setze en contra

LA FACETA DEL GOL

Clemente i Poveda han fet deu dianes i els joves Camello, Varela o Riquelme n’han fet cinc

JOVES AMB TALENT

Manu Sánchez, Camello, Poveda, Riquelme, Moya o Varela ja han jugat a primera divisió

REFORÇATS

En el mercat d’hivern el club va fitxar pel filial als catalans Josep Calavera i Abde

ATLÉTICO B

Població:
Madrid
Any de fundació:
1969
Historial:
10 temporades a 3a divisió 30 temporada a 2a divisió B 11 temporades a 2a divisió A
Socis:
128.249
Estadi:
Miniestadi Cerro del Espino (3.376 espectadors)
Web:
atleticodemadrid.com
Twitter:
@Atleti
President:
Enrique Cerezo
Dades 2019/20:
53 punts 16 victòries 5 empats 7 derrotes 52 gols a favor i 27 en contra
Pitxitxi:
Darío Poveda i Óscar Clemente (10 gols)

LA PLANTILLA

Porters
Diego Conde 21 anys
Álex Dos Santos 21
Defenses
Joan Rojas 20
Josua Mejías 22
Fernando Medrano 20
José Carlos Aliaga 21
Manu Sánchez 19
Álvaro García 20
Andrés F. Solano 22
Carlos Isaac 22
Ricard Sánchez 20
Migcampistes
Abde Damar 20
Carlos Carbonell ‘Tropi’ 25
Josep Calavera 20
Juan Manuel Sanabria 20
Toni Moya 22
Adrián Ferreras 20
Óscar Clemente 21
Davanters
Darío Poveda 23
Rodrigo Riquelme 20
Borja Garcés 20
Sergio Camello 18
Entrenador
Nacho Fernández 47
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)